(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

La jobb-mailen hvile i jula

Mange ledere benytter juledagene til å legge planer for det nye året. Planene bør først sendes ut til medarbeiderne når ferien er slutt, lyder rådet fra danske Lederne.

Publisert

– Lederne bør holde sine tanker om nye mål og oppgaver for seg selv og la jobb-mailen hvile til jula er over, lyder rådet fra Michael Uhrenholt, teamsjef hos Lederne i Danmark.

Fingeren vekk fra send-knappen

– Lederen skal holde fingeren vekk fra send-knappen, selv om det kan være fristende å skrive en e-post med det samme. Sjefen kan ikke vite hvordan en e-post om arbeidsoppgaver for det nye året vil bli mottatt hjemme ved juletreet, forklarer han.

– Mange medarbeidere vil være i tvil om de skal svare her og nå, eller om de skal forberede seg slik at de er klare den første dagen etter ferien. Skal de bare ignorere mailen inntil de møter på arbeid igjen over nyttår?

Mange tar fri

Når julen faller slik som den gjør i år, med få hverdager mellom jul og nyttår, vil mange ansatte velge å ta seg fri. Derfor vil flere føle seg forstyrret fordi det er færre arbeidsdager mellom jul og nyttår.

– Det er klart at lederen saktens kan ta en prat om oppgaver i det nye året med de som er på jobb mellom jul og nyttår. Men de mange som tar fri, bør ikke være i tvil om hva som forventes av dem mens de har juleferie sammen med familien, mener Michael Uhrenholt.

(Pressemelding fra Lederne)

Powered by Labrador CMS