Danske bedrifter er mer opptatt av et sunt arbeidsmiljø for sine ansatte. Bildet er hentet fra en dansk dagligvarebutikk. (Foto: Jan Tveita)
Danske bedrifter er mer opptatt av et sunt arbeidsmiljø for sine ansatte. Bildet er hentet fra en dansk dagligvarebutikk. (Foto: Jan Tveita)

Danskene mer opptatt av arbeidsmiljøet

Danske bedrifter og virksomheter prioriterer i høyere grad et godt arbeidsmiljø nå enn før. Det viser en undersøkelse av landets arbeidsmiljøinnsats i 2017.

Publisert

Det Nationale Forskningscenter for Arbeidsmiljø (NFA) har gjennomført undersøkelsen "Virksomhetenes arbeidsmiljøinnsats 2017". I undersøkelsen er det samlet inn data fra siste kvartal 2017 og første kvartal 2018.

Undersøkelsen gir et innblikk i hvordan virksomhetene overholder formelle krav, spiller sammen med myndighetene, løfter egeninnsatsen og etterspør rådgivning. 

Det samlede bilde er at virksomhetene er mer opptatt av arbeidsmiljøet enn liknende undersøkelser viste i 2012 og 2014. Undersøkelsen viser også at forskjellige bransjer er mer opptatt av forskjellige deler av arbeidsmiljøet, og dette avhenger i høy grad av det arbeidet som er karakteristisk for bransjen. 

Ekstra innsats i utsatte bransjer

For å forbedre arbeidsmiljøet i noen av de mest ulykkesutsatte bransjene, har den danske regjeringen gjort en ekstra innsats innenfor byggebransjen og landbruket, noe som allerede har hatt effekt, ifølge en pressemelding fra det danske arbeidsdepartementet. 

(Pressemelding fra det danske Beskæftigelsesministeriet)

Powered by Labrador CMS