Nå henger det både pappaskilt og mammaskilt utenfor byggeplassen til Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum. (Foto: Jan Tveita)
Nå henger det både pappaskilt og mammaskilt utenfor byggeplassen til Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum. (Foto: Jan Tveita)

Både mammaer og pappaer på byggeplassen

To byggeplasser i Oslo hadde bare «pappaskilt» som minnet de ansatte om sikkerheten. Hvor var «mammaskiltene»?

Publisert

Det er Dagsavisen som nylig omtalte «pappaskiltene» og de manglende «mammaskiltene» på de to byggeplassene i hovedstaden.

Også NITO (Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon) er kritisk til de manglende «mammaskiltene», ifølge avisen:

– Det er flott med kreativ oppmerksomhet om HMS. Sikkerhet på byggeplassen er svært viktig. Men jeg reagerer på disse skiltene, som jeg mener signaliserer at «her er det bare menn som jobber», sier Trond Markussen, president i NITO.

– En glipp

– Joda, det jobber mammaer på byggeplassen vår også, forsikrer kommunikasjonsdirektør Per Anders Muri i BetonmastHæhre overfor HMS-magasinet.

– At det bare hang «pappaskilt» utenfor byggeplassen til Hotel Royal Christiania denne dagen, var en glipp, og denne har vi allerede rettet opp, sier Muri, som tilføyer at bedriften vanligvis bruker «mammaskilt» side om side med «pappaskilt».

Han opplyser at byggefirmaet er opptatt av å ha både kvinner og menn i sin arbeidsstokk:

– Kvinner og menn er like viktige i BetonmastHæhre, understreker han.

Han medgir likevel at menn fremdeles utgjør flertallet blant bygningsarbeiderne, og at bransjen har en jobb å gjøre for å få økt kvinneandelen.

– Totalt sett er kvinneandelen i BetonmastHæhre på 9 prosent. For funksjonærene er andelen kvinner 14 prosent.

– Vi jobber på lik linje med bransjen for øvrig med å tiltrekke oss flere kvinner til byggenæringen. Heldigvis ser vi en positiv utvikling, selv om vi gjerne skulle sett at det gikk raskere, sier Muri til HMS-magasinet.

Powered by Labrador CMS