BM-Dustdetector
BM-Dustdetector

Krav til renhold samlet på ett sted

De som kjøper inn og drifter renholdstjenester, får nå et overordnet verktøy for å beskrive og kontrollere rengjøringskvalitet. Målet er bedre renhold til riktig pris.

Publisert

Støv på overflater kan måles ved hjelp av klebefolier og lasersekstinksjonsmåler, for eksempel BM Dustdetector. Foto: SINTEF Byggforsk

Det er Sintef Byggforsk som har utarbeidet en ny anvisning som samler krav til rengjøringskvalitet på ett sted. Anvisningen 700.207 Oppfølging av renhold og rengjøringskvalitet tar for seg løpende oppfølging, metoder for å fastsette og vurdere renhold, kvalitetskrav og -kontroll etter NS-INSTA 800, instrumentelle målemetoder, krav til renholdsleveranser og hva en renholdsavtale bør inneholde for å følge NS-INSTA 800.

Få riktig tjeneste

Entydige kvalitetskrav er en forutsetning for å kunne beskrive og kontrollere at man har fått den tjenesten som er bestilt. Det gjelder både ved renhold i egen regi og ved bruk av renholdsleverandører. Uten entydige krav er tjenesten vanskelig å prissette og følge opp.

I tillegg er anvisningen 700.211 Renholdsplanlegging revidert, nå med større vekt på selve planleggingsprosessen. Den inneholder også oppdaterte nøkkeltall for tidsforbruk og kostnader til renhold, samt et flytskjema som viser planleggingsprosessen.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS