Kari Sandberg. (Foto: EBA)
Kari Sandberg. (Foto: EBA)

Ny leder for HMS-charteret

Adm. direktør Kari Sandberg i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) tar over som leder for styringsgruppa i charteret for en skadefri bygg- og anleggsnæring. Sandberg tar over etter adm. direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Publisert

Bygg og anlegg er en skadeutsatt næring. Derfor forpliktet næringen, myndigheter og fagbevegelsen seg til en visjon om null ulykker i et charter som ble signert for to år siden, skriver EBA i sitt nyhetsbrev.

Alle skal hjem fra jobb

Styringsgruppen, med Harald V. Nikolaisen i spissen, har satt tryggere bygg- og anleggsplasser på dagsorden, og det er satt i gang viktige tiltak. Målet er at alle skal komme like hele og friske hjem fra jobb – hver eneste dag.

Kulturendring tar tid

– Dette er jo et arbeid man aldri blir ferdig med. Det handler om å endre kultur, noe som ikke skjer over natten. Det skal inn i ryggmargen på alle som jobber i næringen. Det starter med forankring og forståelse på toppen, og deretter et nitid arbeid gjennom alle ledd i organisasjonen. Dette vil være helt avgjørende for å lykkes, og jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Kari Sandberg.

– Jeg er glad for at det er nettopp Kari Sandberg, som er en av de dyktigeste i næringen, som sier ja til å lede arbeidet videre. Dessuten representerer hun entreprenørene, som får en nøkkelrolle framover for å nå visjonen om null ulykker, sier Nikolaisen.

Som leder for EBA representerer Kari Sandberg 235 entreprenørbedrifter med 26 000 ansatte. Tidligere har Sandberg hatt topplederstillinger i LO, Stor-Oslo Lokaltrafikk (Ruter), NSB og Trygg Trafikk.

(eba.no)

HMS-charteret

Underskriverne av HMS-charteret har en nullvisjon for skader i bygge- og anleggsnæringen og det skal forplikte et samarbeid om en forsterket innsats for å gjøre byggeplassen til et sikkert arbeidssted.

Du kan laste ned HMS-charteret her.

Powered by Labrador CMS