Kontorlokaler blir stående tomme når ansatte heller vil jobbe på hjemmekontor.
Kontorlokaler blir stående tomme når ansatte heller vil jobbe på hjemmekontor.

Banken sier opp kontorlokaler fordi de ansatte vil jobbe hjemme

Koronakrisen har snudd opp ned på arbeidshverdagen for mange arbeidsplasser og ansatte. Færre medarbeidere møter på jobb i bedriftens lokaler, og det har Danske Bank nå tatt konsekvensen av ved å si opp en fjerdedel av sine kontorlokaler sentralt i København.

Publisert

Tomme lokaler og ubrukte skrivebord har fått Danmarks største bank, Danske Bank, til å si opp en rekke leielokaler i København, skriver Berlingske Tidende på sine nettsider. Avisen refererer til en nyhetssak i Børsen.

Gode erfaringer med hjemmekontor

Etter at koronakrisen brøt ut, har en stor del av Danske Banks i alt 22 000 medarbeidere arbeidet fra hjemmekontor. Bankens erfaringer med hjemmearbeid har vært så gode at banken har sagt opp ca. 25 prosent av leielokalene sine sentralt i den danske hovedstaden.

– Vi har hatt for mange kvadratmeter. Tidligere hadde vi flere arbeidsstasjoner enn medarbeidere, det gir ikke så mye mening når ønsket fra medarbeiderne er å arbeide mer hjemmefra, sier Taid Qazi, eiendomsdirektør i Danske Bank, til Børsen.

Landets største eiendomsmekler, Colliers, offentliggjorde i juni en global undersøkelse som viste at ansatte ønsket å bruke 33 prosent av arbeidstiden hjemme og 56 prosent på kontoret. De resterende 11 prosent ville de bruke hos partnere og kunder.

(berlingske.dk)

Powered by Labrador CMS