HMS-magasinet nr. 3 er ute.

HMS-magasinet snart i postkassen

Årets tredje utgave av HMS-magasinet er på vei ut til abonnentene. Her får du et innblikk i innholdet i denne siste utgaven før sommeren.

Publisert
HMS-magasinet 3-22.

– Det vi gjør på jobb påvirker helsa vår. Med programmet «Smart mosjon i arbeidslivet» kan fysisk aktivitet tilpasses individuelt med utgangspunkt i den belastningen som den enkelte utsettes for på arbeid. Les mer om smart mosjon på jobben i HMS-magasinet.

Mobil bedriftshelsetjeneste

Legevakt Vest leverer bedriftshelsetjenester på bedriftens egen arbeidsplass.

– Nå som stadig flere arbeidstakere har vendt tilbake til kontor og arbeidssteder, er ideen å spare bedriftene for tid og penger ved å ta turen ut til dem i arbeidstiden, sier daglig leder Kari Lise Eidjar i Legevakt Vest. Les mer om dette i bladet.

Over 47 000 arbeidstimer uten skader

Nylig var det stor feiring og stor stas ved Skjøiten bru ved riksvei 52 gjennom Hemsedal. Grunnen var særdeles gode HMS-tall og vellykket vinterstøp. 20 mann har arbeidet 47 378,5 timer skadefritt på anlegget siden prosjektet startet i mai i fjor.

Fordobling av svanemerkede bygg i Norden

På to år – fra januar 2020 til januar 2022 – er antall svanemerkede leiligheter, hus, skoler og daginstitusjoner som enten er ferdige eller under bygging – nesten fordoblet i Norden.

I Norge er det nå i alt 4064 svanemerkede boenheter eller bygg. 1602 enheter er ferdige, mens 2463 er under oppføring. Les mer om svanemerket byggevirksomhet i HMS-magasinet.

Anleggsbedrift satser på miljø

Også anleggsbedriften Brødrene Ødegård Maskindrift AS i Fredrikstad tenker på miljøet. Bedriften har satset på miljø og sertifiseringer. Les mer om dette i HMS-magasinet.

HMS og beredskap

HMS og beredskap henger nært sammen. Det systematiske arbeidet med HMS som er nedfelt i internkontrollforskriften, vil kunne styrke beredskapsarbeidet i virksomheten, skriver Osman Mohammad Ibrahim, avdelingssjef i Beredskapsetaten i Oslo kommune i denne kronikken i HMS-magasinet.

Fyldig fagstoff

Under fagstoffet finner du blant annet forskningsnytt om at godt arbeidsmiljø får lærerne til å bli værende i skolen, ny internasjonal standard for bruk av miljødata i byggevarer – etter en norsk idé, hvordan du kan tilrettelegge for syke ansatte og spesialtilpassing av vernesko – for å nevne noen av temaene.

God sommerlesning!

Powered by Labrador CMS