Brannøvelse i Düsseldorf.
Brannøvelse i Düsseldorf.

Større EU-fokus på HMS under koronaen

Helse, arbeidsmiljø og sikkerhet har fått en ny vår under koronapandemien. Faren for å bli smittet har ført til en rekke tiltak på arbeidsplassen for å unngå det. Det samme har skjedd i forholdet mellom ansatte og kunder/passasjerer.

Publisert

Men situasjonen har også medført økt stress i flere yrker, kanskje i størst grad i helsesektoren der antall smittbare pasienter har økt og bidratt til usikkerhet, skriver LO Brussel i sitt nyhetsbrev.

Gir arbeidsplassen større oppmerksomhet

Men konklusjonen er ikke at dette er negativt. Det er snarere motsatt ved at man nå får økt interesse og større fokus på arbeidsplassen og viktigheten av at den ikke skaper sykdom eller skader, ifølge en artikkel på nettstedet Social Europe, (på engelsk) som trenger dypere inn i den nye situasjonen på arbeidsplassen.

EUs arbeidsmiljølov er fra 1999

EUs arbeidsmiljølov er fra 1999, og europeiske fagbevegelse har i lengre tid tatt til orde for en mer omfattende og oppdatert arbeidsmiljøstrategi. Tiden er nå inne til å legge økt press på EU-kommisjonen for å starte revideringsprosessen, ifølge LO Brussel.

(LO Brussel)

Powered by Labrador CMS