(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Flere rammes av hudallergi

Stadig flere dansker rammes av hudallergi. Spesielt gjelder dette overfor parfyme og konserveringsmidler.

Publisert

Flere og flere dansker opplever problemer med huden fordi de ikke tåler innholdet i pleieprodukter, melder Astma-Allergi Danmark. Som oftest er det parfymen det er noe galt med. Den nyeste undersøkelsen fra danske Videnscenter for Allergi viser at antallet personer med allergi overfor parfyme har økt fra åtte til ti prosent i årene 2011 - 2015 for kvinner, og fra fire til sju prosent for menn. Dette vekker stor bekymring i Astma-Allergi Danmark.

– Selv om ti prosent er alarmerende høyt, overrasker det oss ikke at kvinnene får parfymeallergi. Men at flere menn nå også er med på denne statistikken, gjør at vi står overfor en enorm utfordring. Nå må vi lære hele befolkningen at de faktisk kan skade huden sin hvis de ikke tenker seg om og sjekker produktene de bruker, sier Anne Holm Hansen, visedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Hudallergi er alvorlig

Ifølge en EU-rapport fra 2016 kan antall dansker med hudallergi vise seg å være enda høyere. Rapporten viser at 27 prosent av den europeiske befolkningen er rammet av hudallergi overfor minst ett allergifremkallende stoff, deriblant parfyme og konserveringsmidler. Og selv om målemetoder kan variere landene imellom, får det likevel alarmklokkene til å ringe i Astma-Allergi Danmark.

– Både de danske og europeiske tallene forteller oss at det virkelig er bruk for opplysning og forebygging. Så uansett om man har sunn hud som fortsatt skal være sunn, eller sårbar hud som ikke skal bli forverret, er det viktig at man tar hudallergi på alvor, sier Anne Holm Hansen.

Hudallergi kan forebygges

For de fleste er det mulig å unngå hudallergi. Men for noen betyr hudallergi at de må skifte utdannelse eller jobb, noe som igjen betyr langt større problemer. For å fremme danskenes kunnskap om konsekvensene av hudallergi - samt mulighet for å forebygge det - kjører Astma-Allergi Danmark derfor nå en kampanje kalt FRAGILE.

Med denne kampanjen skal danskene opplyses om at de må passe på huden sin, og at hudallergi kan forebygges ved å bruke produkter med det internasjonale allergimerket Den Blå Krans, som finnes i 60 land.

(Pressemelding fra Astma-Allergi Danmark)

Powered by Labrador CMS