(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Jobb lenger - lev lenger

Fortsetter du å jobbe etter at du har rundet 65 år, er sjansene gode for at du lever lenger enn om du pensjonerer deg tidlig.

Publisert

Slik lyder konklusjonen i en ny studie utført av forskere ved Oregon State University i USA, ifølge det danske nettstedet videnskab.dk, som igjen siterer ScienceDaily.com.

Gjelder alle

Undersøkelsen viser at dersom du bare arbeider ett år lenger enn til 65-årsdagen din, så reduserer du risikoen for å dø med 11 prosent - og det gjelder samtlige dødsårsaker. Selv forsøkspersoner som ikke beskrev seg selv som særlig sunne og friske, levde lenger hvis de fortsatte å jobbe.

Sosiale og økonomiske fordeler

– Det er ikke sikkert at resultatene vil gjelde alle, men vi mener at det å arbeide gir folk en mengde økonomiske og sosiale fordeler som kan ha stor innvirkning på livet deres, sier professor Chenkai Wu, hovedforfatter av studien, ifølge ScienceDaily.com.

Chenkai Wu og hans kolleger analyserte levetida for 2956 personer som gikk av med pensjon mellom 1992 og 2010. Her så forskerne på hvilken helsetilstand forsøkspersonene hadde til å begynne med, og de delte deretter forsøkspersonene opp i to grupper: en frisk og en usunn.

Det gjorde forskerne for at unngå å trekke konklusjoner om forsøkspersonenes levetid på bakgrunn av helsa deres, men utelukkende konkludere på bakgrunn av tida på arbeidsmarkedet.

Studien er publisert i tidsskriftet Journal of Epidemiology and Community Health.

(videnskab.dk)

Powered by Labrador CMS