Adm. direktør Kenneth Ragnvaldsen i Data Respons på Høvik i Bærum trener sammen med sine ansatte i arbeidstiden. (Foto: Jan Tveita)

God helse gir høyere produktivitet

Helsebevisste ansatte opplever at de er langt mer produktive, energiske og velopplagte enn mindre helsebevisste yrkesaktive, viser en ny dansk undersøkelse.

Publisert

Mosjon, sunn kost og en sunn levemåte gagner både den enkelte og arbeidsplassen, skriver det danske nettstedet arbejdsmiljoviden.dk. En ny undersøkelse blant 13 500 kunder i det danske pensjonsforsikringsselskapet PFA viser nemlig at helsebevisste medarbeidere vurderer sin arbeidskapasitet og psykiske og fysiske helse markant bedre enn medarbeidere med dårligere helsetilstand.

Presterer ulikt på jobben

– Tallene viser med all tydelighet at medarbeidernes helsetilstand kan gjøre en forskjell for prestasjonene på jobben og generell psykisk og fysisk trivsel. Derfor har alle parter en interesse i å sette søkelyset på helse på arbeidsplassen, uttaler Rikke Bay Haaber, leder for Strategisk Sundhed i PFA.

Det fremgår dessuten at markant færre av de helsebevisste sliter med psykiske og fysiske problemer, som for eksempel søvnproblemer, stress-symptomer, hodepine og smerter i bevegelsesapparatet.

Behøver hjelp for å leve sunnere

PFA har også spurt om kundenes motivasjon for livsstilsendringer. Her viser undersøkelsen at det store flertallet - 93 prosent - er motivert for å leve sunnere, men av disse er det bare 37 prosent som gjør noe aktivt med saken. Den største barrieren er mangel på tid, skriver PFA i en pressemelding.

– Her har virksomhetene en utmerket mulighet til å bidra til at de ansatte kan endre livsstil ved å sette større søkelys på helse på arbeidsplassen, sier Rikke Bay Haaber.

(arbejdsmiljoviden.dk)

Powered by Labrador CMS