Posten-Sarpsborg
Posten-Sarpsborg

Vellykket satsing på sykefravær

Målrettet arbeid for å få ned sykefraværet i Posten Norge gir resultater. I fjor kunne selskapet vise til et lavere sykefravær enn i arbeidslivet for øvrig.

Publisert

Posten Produksjon i Sarpsborg mottok Konsernsjefens HMS-pris i 2012. På bildet June Moum ( t. v.) og Lisbeth Fallang Olsen. (Foto: Jan Tveita)

Et målrettet arbeid for å få ned sykefraværet i Posten Norge gir resultater. I fjor kunne selskapet for første gang smykke seg med lavere sykefraværstall enn i samfunnet for øvrig.

Ned 30 prosent

For ni år siden var Postens medarbeidere langt oftere syke enn den norske gjennomsnittsarbeideren, 9,2 prosent mot 6,8 prosent. Siden den gang er fraværet redusert med 30 prosent. I 2014 hadde posten et sykefravær på 6,3 prosent – 0,1 prosent lavere enn resten av arbeidslivet.

HMS beste investering

Dag Mejdell. (Foto: Jan Tveita)

– Satsingen på HMS er vår beste investering. Siden 2006 har vi spart rundt en milliard kroner på lavere sykefravær, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS