Bjørn-Nauf-Volvo-Aero
Bjørn-Nauf-Volvo-Aero

Tilrettelegging gir liten effekt

Arbeidstilrettelegging for eldre arbeidstakere har generelt liten effekt på sykefraværet, og er lettest å få til blant administrativt statlig ansatte.

Publisert

Tilrettelegging gir større effekt i kontorbedrifter enn i industrien, her representert ved Bjørn Nauf i Volvo Aero i Kongsberg. (Foto: Jan Tveita)

Det er konklusjonen i en studie fra FAFO. Forskerne Tove Midtsundstad og Roy A. Nielsen har undersøkt om forebyggende tiltak og tilrettelegging av arbeid på bedriftsnivå påvirker sykefraværet blant arbeidstakere som er 50 år og eldre, skriver Dagens Medisin på sine nettsider.

Avhenig av bransje og sektor

" Svaret er at effekten av tiltakene er avhengig av i hvilken sektor og bransje arbeidstakerne jobber. Tilrettelegging av arbeidet er lettest å få til i statlige bedrifter der de fleste ansatte har kontorjobber. I blant andre industrien og byggebransjen, der det er mye manuelt arbeid, ser det ut som om forebyggende tiltak og jobbtilrettelegging har mindre effekt på sykefraværet.

Resultatene av studiene er nylig publisert i Scandinavian Journal of Public Health.(Dagens Medisin)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS