Lill-Tony-Larsen-Ramvik
Lill-Tony-Larsen-Ramvik

25 prosent lavere sykefravær i Mandal

Egenmeldingsrett i inntil ett år for ansatte i Mandal og tett oppfølging av den sykmeldte førte til at sykefraværet gikk ned 25 prosent.

Publisert

Renholdsleder Lill Tony Larsen Ramvik i Mandal kommune. (Foto: Pål Sønsteli)

Sykefraværet for ansatte i Mandal kommune er blitt 25 prosent lavere sammenlignet med 29 lignende kommuner som følge av at ansatte siden 2008 har fått sykmelde seg selv og har fått tett oppfølging, viser en ny studie.

Tillitsprosjektet i Mandal

Ti virksomheter i Norge, deriblant flere kommuner, er nå satt i gang med lignende prosjekter av Arbeidsdepartementet, skriver Aftenposten.

Det såkalte Tillitsprosjektet i Mandal innebærer at den sykmeldte kan justere hvor mange prosent sykmeldt vedkommende skal være ut fra egne vurderinger. Samtidig er oppfølgingen av den sykmeldte fra arbeidsgiver mer intensiv og omfattende enn vanlig oppfølging etter avtalen om inkluderende arbeidsliv.

Isolert for Mandal sank sykefraværet med 18 prosent i perioden. Forsker Arnstein Mykletun sier til avisen at han tror en av nøklene til suksessen er at det bare er to parter istedenfor tre som skal få den sykmeldte tilbake i jobb.

Vanligvis er også legen involvert i prosessen. Legeforeningen sier at de er positive til alle tiltak som reduserer sykefraværet, men er usikker på om ett års egenmeldingsrett faktisk fører til det.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS