Alkohol-på-jobb
Alkohol-på-jobb

Tre av ti mener det drikkes for mye

Yrkesaktive med høy inntekt er mer bekymret for alkoholbruk i forbindelse med jobb enn de med lavere inntekt, skriver Aftenposten.

Publisert

Én av tre under tretti år mener at det drikkes for mye alkohol i sosiale sammenhenger i forbindelse med jobb. Dette viser en telefonundersøkelse blant 100 voksne som Respons Analyse har gjort for Legeforeningen.

Blant dem som tjener mer enn 800 000 kroner i året, mener fire av ti at det drikkes for mye alkohol i jobbsammenheng. Utdanning eller bosted spiller ikke noen rolle her.

Bekymring i Legeforeningen

President Hege Gjessing i Legeforeningen gir uttrykk for bekymring overfor avisen. Hun mener det er viktig å sette søkelyset på dette problemet:

– Alkohol er det rusmidlet som forårsaker flest helseskader, sier hun. Tendensen er at folk drikker mindre i arbeidslivet, men derimot mer i sosiale sammenhenger med kolleger.

– Selv om det er enighet om at arbeidslivet skal være en rusmiddelfri sone, viser forskning at det har utviklet seg en gråsone mellom arbeid og fritid, der alkohol spiller en viktig rolle, sier Gjessing til Aftenposten.

(Aftenposten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS