Godt arbeidsmiljø cb575034
Godt arbeidsmiljø cb575034

Vil likestille psykisk og fysisk arbeidsmiljø

Danskene vil likestille det psykiske arbeidsmiljøet med det fysiske. Dette krever en endring av landets arbeidsmiljølov. Unødvendig, mener den danske arbeidsgiverforeningen.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Det er allerede et politisk flertall i Danmark for å likestille psykisk og fysisk arbeidsmiljø. Men den danske arbeidsgiverforeningen (DA) mener at politikerne gjør problemet større enn det egentlig er.

Arbeidsgiverne tror ikke at det er behov for å likestille det psykiske arbeidsmiljøet med det fysiske, slik arbeidsministeren har planer om. Vi har et arbeidsmiljø i verdensklasse i Danmark, lyder meldingen fra arbeidsgiverne, som finner arbeidsminister Mette Frederiksens (S) forslaget overflødig og unødvendig, ifølge avisen Politiken.

Forundret

– Vi er forundret over at det må brukes ekstra ressurser på det psykiske arbeidsmiljøet i en tid med knappe ressurser, sier arbeidsmiljøsjef i DA, Karoline Klaksvig, til avisen.

Hun mener at det allerede er satt et kraftig søkelys på emnet, både politisk og juridisk. Utover dette er arbeidsgiverne ifølge Klaksvig svært opptatt av å bevare og utvikle høy trivsel i samarbeide med medarbeiderne.

– Det er arbeidet ute i virksomhetene og ikke tilsyn med det psykisk arbeidsmiljøet som utgjør forskjellen, mener arbeidsmiljøsjefen.

Høy arbeidstrivsel

– Vi har stor arbeidsglede og trivsel sett i et europeisk perspektiv, men man kan få inntrykk av det motsatte når man følger debatten, sier Klaksvig.

– Det er faktisk bare sju prosent av de psykiske arbeidsskadene som blir anmeldt, som blir anerkjent. Det vil si at man bare i sju prosent av tilfeller av psykiske lidelser kan finne en sammenheng med arbeidet. I de øvrige tilfellene har de psykiske plagene andre årsaker, poengterer hun.

(business.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS