Sykle-til-jobben-2012
Sykle-til-jobben-2012

Nå sykler vi snart til jobben igjen

Finn fram sykkelen og gjør den klar. 25. april går startskuddet for aktivitetskampanjen Sykle til Jobben. Da legger tusener av arbeidstakere seg på hjul.

Publisert

Foto: Bedriftsidretten)

Sykle til Jobben arrangeres av Bedriftsidretten fra 25. april til 15. juni. Kampanjen fokuserer på aktiv reisevei, med registrering av aktivitet til og fra jobb.

I Sykle til Jobben er det aktiviteten til og fra jobb som skal registreres. Deltakerne kan selv velge om de vil sykle, gå eller være aktiv på andre måter. Det viktigste er at kroppen får rørt seg, og at veien til og fra jobb blir brukt til noe fornuftig.

Aktiv reisevei

– Målet med Sykle til Jobben er å få flest mulig til å bruke reiseveien aktivt, og bake de aktive vanene inn i en travel hverdag, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

– For mange er det enklere å begynne å sykle eller gå til jobb enn å skulle begynne å trene i tradisjonell forstand. Terskelen senkes betraktelig idet aktiviteten kan gjennomføres i vanlige klær, og inngår som en naturlig del av hverdagen, sier Bolle.

Lag og individuelt

Lagkonkurransen er kjernen i Sykle til Jobben. I år åpner kampanjen også for individuell konkurranse.

– I lagkonkurransen registrerer vi antall aktive minutter. Parallelt med den kjører vi en individuell konkurranse der deltakerne teller kilometer. Uansett om du føler deg best alene eller best sammen med andre, så skal Sykle til Jobben matche behovet, sier Bolle.

Registreringsløsningen på www.sykletiljobben.no er ny, og inspirert av både Facebook og Sykle til Jobbens fellesskapstankegang. Her skal det være enkelt å finne hverandre, og enkelt å motivere og la seg motivere.

16 300 deltok i Sykle til Jobben i 2011, en økning på 100 prosent fra 2007.

Påmeldingen åpner torsdag 15. mars. For påmelding og annen informasjon, gå inn på nettsiden www.sykletiljobben.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS