Fedme-USA-CB2598921
Fedme-USA-CB2598921

Fedme dyrt for amerikansk arbeidsliv

Fedme blant arbeidstakere koster årlig amerikansk økonomi nærmere 60 milliarder kroner i form av tapt produktivitet, viser en ny studie.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Forskere ved Yale University har undersøkt hvorfor amerikanske arbeidstakere uteblir fra jobben og fant at 9,3 prosent av alle kostnader knyttet til fravær kan tilskrives fedme, melder NTB.

Høy pris å betale

Prisen for ekstrem overvekt er derfor skyhøy, både for bedriftene og amerikansk økonomi, slår forskerne fast i siste utgave av Journal of Occupational and Environmental Medicine.

– Det er helt avgjørende at de som utformer politikken for å bekjempe fedme, forstår hvilke kostnader dette har, blant annet i form av tapt produktivitet, sier Tatiana Andreyeva, som har ledet arbeidet med undersøkelsen.

Hver tredje ekstremt overvektig

Hver tredje amerikaner er nå ekstremt overvektig, viser tall fra Centers for Disease Control and Prevention, som anslår at de årlige helseutgiftene knyttet til fedme til over 990 milliarder kroner.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS