Lett og godkjent evakueringssett.

Lett og godkjent evakueringssett

Ifølge leverandøren er dette evakueringssettet ett av de minste og letteste i verden, og det oppfyller alle dagens krav.

Evakueringsettet er godkjent med en brukervekt til 140 kg og nedfiringslengde opp til 200 meter. Det er godkjent opp mot PVU (EU)-regulativet og etter standarden NS-EN 341:2011/ Engangsbruk. Den originale smartlinen var godkjent etter en standard som er trukket tilbake og ikke lenger godkjent etter den nye PVU-forordningen som ble gjeldende fra april 2019. Det nye settet kalt Smartline X oppfyller alle dagens krav. Settet fungerer og likner på den originale smartlinen, men har flere forbedringer:

  • Utformingen på bremsen gir en enda mer kontrollert nedfiring.
  • Det har en falldemper som tar opp energi ved uforutsette fall i systemet.
  • Treningssettet "Smartline X training and demo set" gjør at brukeren under øving kan bytte kun tau og ikke hele settet. Dette er en rimelig løsning og positivt med tanke på miljøet.

Eldre versjon fortsatt godkjent

Den eldre versjonen av evakueringssettet er fortsatt godkjent, opplyser produsenten Aak Safety, men som produsent kan de ikke lenger produsere produkter til en gammel standard, men må forholde seg til siste versjon NS-EN 341:2011. Produktene som oppfyller dagens krav er gjennomtestet, ettersom dagens standard stiller atskillig flere og strenger testkrav enn den gamle. Med dette evakueringssettet har vi fått et godkjent og videreutviklet redningssett, opplyser produsenten, som kan gi ytterligere informasjon om produktet.

Powered by Labrador CMS