5000 svensker får sjansen til å fortelle hvor engasjerte de er i eget arbeidsmiljø i en ny, stor undersøkelse. (Foto: Colourbox)
5000 svensker får sjansen til å fortelle hvor engasjerte de er i eget arbeidsmiljø i en ny, stor undersøkelse. (Foto: Colourbox)

Er svenskene opptatt av eget arbeidsmiljø?

For aller første gang skal svenske arbeidstakere få uttale seg om sin holdning til det å jobbe med arbeidsmiljøet.

Publisert

Det er det svenske Arbetsmiljöverket (tilsvarende Arbeidstilsynet i Norge) som skal gjennomføre undersøkelsen der 5000 tilfeldig utvalgte svensker i alderen 20-64 år skal svare på spørsmål om hvordan de ser på arbeidsmiljøtiltak.

Undersøkelsen begynner allerede 3. september og vil pågå gjennom hele høsten. Spørsmålene handler blant annet om holdningen til arbeidsmiljøarbeid, hvor viktig eller uviktig dette anses å være, og hva som skulle kunne øke engasjementet for å jobbe med arbeidsmiljøet på egen arbeidsplass.

Engasjementet og interessen for å jobbe med arbeidsmiljø på egen arbeidsplass er veldig viktig for at ingen skal bli syke, skadet eller i verste fall dø av sitt arbeid, sier Ulrica Klettner, enhetssjef på Arbetsmiljöverket.

Holdningsundersøkelsen gjennomføres av det statistiske byrået SCB og omfatter altså 5000 helt tilfeldig utvalgte svensker i alderen 20 – 64 år.

Resultatet vil presenteres i løpet av november.

Undersøkelsen kommer til å lære oss mer om hvordan forskjellene i holdninger er mellom sjefer og medarbeidere, mennesker i ulik alder, med ulik utdanning, i små og store bedrifter – og på mange andre områder. Det er et viktig arbeid for å få flere til å engasjere seg og søke kunnskap om det å jobbe med arbeidsmiljø, sier Klettner.

Powered by Labrador CMS