Lærer å takle førjulsstress

Kulturetaten i Drammen går nye veier når de skal gi julegaver til sine ansatte. I år får medarbeiderne hjelp til å takle førjulsstresset bedre.

Publisert

(Illustrasjonsfoto:Yayimages.com)

– Vi har mye å gjøre vet du. Det er ikke alltid at det medfører stress. Men det kan kanskje ses som et forebyggende tiltak. Eller rett og slett være litt medisin, sier kultursjef Tone Ulltveit Moe i Drammen kommune til NRK Buskerud.

Coach i julegave

Som regel er det økonomien som bestemmer hva de ansatte får i julegave. Det dreier seg gjerne bare om en liten oppmerksomhet til medarbeiderne. Kulturetaten i Drammen har i år valgt en ny variant. For mens de ansatte tidligere har fått en kinobillett, en pose sjokolade eller en takk fra rådmannen, valgte de i år å inviterte til halvannen times foredrag med en coach.

– Husk å puste

– Ja, Tone fortalte at jeg skulle være julegave. Jeg så for meg at jeg skulle pakkes inn også, men jeg tror ikke det blir det, sier coach Siv Kroken Gitsø til NRK. Hun sier det beste rådet er å huske å puste. Det er det viktigste verktøyet.

Spente deltakere

Oppdraget er stressmestring i hverdagen. De ansatte var på forhånd spente på hva de hadde i vente.

– Helt fantastisk. Det er litt av en julegave.

– Det er en fabelaktig julegave.

– Det var litt overraskende. Men det er morsomt. Et fint tiltak.

– Det er en morsom idé.

Det var noen av tilbakemeldingene de kulturansatte ga før stressmestringen begynte.

– Mye selvfølgeligheter

Det hele starter med pusteøvelser. Så inviterer Kroken Gitsø til dialog hvor alle kan snakke om hva som gjør den enkelte stresset, og så blir de enige om at stress kan snus til noe positivt i stedet. Til slutt avsluttes det hele med at alle får rørt litt på seg.

Og når halvannen time er over, så er årets julegave i boks for de kulturansatte i Drammen kommune.

– Man blir litt stresset av pålagte møter noen ganger også da. Men jeg syntes det var en fin idé, sier Christin Hoff.

– Men fikk du noe ut av det?

– Kanskje ikke. Jeg tenker det var mye selvfølgeligheter som vi vet fra før av. Til neste år ønsker jeg meg at julegaven er penger til et godt formål i stedet, sier Hoff til NRK.

(nrk.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Powered by Labrador CMS