Advokatfirma vant Seniorprisen

Advokatfirmaet DLA Piper er kåret til vinner av "Årets Seniorinitiativ 2015". Advokatfirmaet mottar prisen for satsingen på større aldersmangfold, blant annet gjennom nyrekruttering av flere advokater i aldersgruppen 60-70 år.

Publisert

Arbeidsminister Robert Eriksson overrekker prisen til Hans Christian Brodtkorp, sjef for Norge i DLA Piper. (Foto: Senter for seniorpolitikk)

– Jeg vil gratulere DLA Piper med prisen for "Årets seniorinitiativ 2015". Selskapet sier selv at de ikke lenger praktiserer noen aldersgrense eller noen form for nedtrapping dersom man leverer forretningsmessig. Advokatfirmaet har både synliggjort og tatt i bruk den ressursen som eldre og erfarne arbeidstakere er for arbeidslivet. DLA Piper viser at flere seniorer kan og vil delta i arbeidslivet, også i bransjer preget av høye krav og stort arbeidspress, sier direktør i Senter for Seniorpolitikk, Kari Østerud i en pressemelding fra Senter for seniorpolitikk.

Mye å lære andre

– Mange virksomheter og bedrifter kan lære mye av DLA Pipers satsing på seniorers kunnskap, erfaring og kompetanse. Jeg har alltid ment at seniorer representerer en verdifull kompetanse og erfaring som både arbeids- og samfunnsliv har behov for. Det er feil å datostemple arbeidstakere og si at "når du er 70, er du for gammel til å jobbe", derfor har regjeringen økt aldersgrensene i arbeidsmiljøloven. Bedriften og ledelsen er et glimrende eksempel i så måte: De vektlegger kompetanse og prestasjoner framfor den enkeltes alder. Jeg gratulerer DLA Piper hjerteligst med prisen, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Internasjonalt selskap

DLA Piper har virksomhet i mer enn 30 land og har 90 ansatte i Norge. Advokatselskapet bistår med forretningsjuridiske tjenester til nasjonale og internasjonale selskaper, organisasjoner og offentlig forvaltning. Firmaet har et ungt partnerskap, og selskapet har selv uttrykt at «de var veldig «40 til 50» for noen år tilbake, og man ønsket blant annet et større aldersmangfold. De satser nå på å rekruttere eldre, profilerte advokater. De senere årene har de ansatt flere advokater i aldersgruppen 60-70 år.

(seniorpolitikk.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Powered by Labrador CMS