Monica Varan i Norsk brannvernforening og Sølvi M. Harjo i Kripos har hatt nøkkelroller i arbeidet med den nye databasen.
Monica Varan i Norsk brannvernforening og Sølvi M. Harjo i Kripos har hatt nøkkelroller i arbeidet med den nye databasen.

Ny database for brannetterforskning

Kripos og Norsk brannvernforening lanserte nylig Knitre – en erfaringsdatabase for brannetterforsking. Målet er at databasen skal bidra til at flere branner oppklares.

Publisert

Når Kripos og Norsk brannvernforening nå lanserer en ny database for brannetterforskning, er målet at flere branner blir oppklart. Foruten å øke kunnskapen til alle som driver med brannetterforskning, er det flere mål med opprettelsen av Knitre, heter det i en pressemelding fra Norsk brannforening.

Målene med Knitre:

  • Bidra til oppklaring av brannårsaker.
  • Bidra til at politiets og øvrige interessenters samfunnsengasjement til brannvern styrkes.
  • Bidra til oppmerksomhet og engasjement om resultater fra brannetterforskning.
  • Bidra i samarbeid og kunnskapsdeling mellom brannetterforskningsmiljøer både nasjonalt og internasjonalt.

Etterlengtet samarbeid

Brannvernforeningen samarbeider om databasen med seksjonen for Brann og Kjemi i Kripos. Politioverbetjent i Kripos, Sølvi M. Harjo, er svært glad for at databasen nå blir en realitet:

– Dette har vi ventet på lenge! Databasen skulle vært lansert tidligere i år, men covid-19 satte en stopper for det. Erfaringsdatabasen har vært en idé og en drøm i mange tiår, uten at vi har funnet en god løsning tidligere. Hensikten med databasen er å ta vare på kunnskap og erfaring fra brannåsteder rundt i landet, og kanskje etter hvert Norden, sier Harjo.

(Pressemelding fra Norsk brannvernforening)

Powered by Labrador CMS