Evakueringsstolen-Escape-Ch
Evakueringsstolen-Escape-Ch

Rask og pålitelig livredder

En evakueringsstol er en enkel og sikker livredder i situasjoner der det er nødvendig å få bevegelseshemmede raskt ut av et bygg.

Publisert

(Ill. foto: Escape Mobility Company)

I gjennomsnitt trenger opptil ti prosent av menneskene som oppholder seg i et bygg assistanse i en nødssituasjon. Brannvernledere og etasjeansvarlige spiller en avgjørende rolle for rask og sikker evakuering av disse personene.

For å lette evakueringen finnes det ulike typer utstyr, og evakueringsstolen Escape-Chair er ett eksempel. Evakueringsstolen kan leveres i ulike modeller, fra den enkleste i ren aluminium til den mest utstyrte Comfort-modellen. Denne siste har ramme i herdet pulverlakkert aluminium, mer polstring, ekstra ryggstøtte, fothvilere og armlener for å gi den som evakueres mer komfort og sikkerhet.

Kan betjenes av kun én hjelper

Evakueringsstolen består av hjul for horisontal transport og skinner med en rem som gjør at stolen kan skli ned trapper og sikre at kun én hjelper kan evakuere personer ut i sikkerhet.

Evakueringsstolen bør installeres på strategiske steder i bygget, og det bør øves regelmessig i bruken av den, på lik linje med vanlige brannøvelser.

Den norske leverandøren Silmar AS leverer stolene ferdige til å henges på vegg, inkludert opphengskroker, støvtrekk og norsk manual, og tilbyr dessuten kurs og trening av personalet i bedriften som skal bruke den.

For ytterligere opplysninger, besøk nettstedet www.silmar.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS