(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)
(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)

Brannvern lønner seg

Brannvernkonferansen 2019 setter fokus på de som drifter, forvalter og eier bygg, og presenterer de gode løsningene og smarte verktøy for et sikkert og effektivt bygg.

Publisert

Årets brannvernkonferanse arrangeres på Quality Airport Hotel Gardermoen 6. og 7. mai. Systematisk sikkerhetsarbeid, gjeldende regelverk, hvordan økt miljøsatsing i bygg påvirker brannsikkerheten, ansvar og rolleforståelse er noen av temaene på konferansen.

Hvem definerer brannsikkerheten?

Innledningsforedraget stiller spørsmål omkring hvem som bestemmer brannsikkerheten i Norge, og vi har intervjuet en rekke aktører i jakt på svar.

– Vi tar ofte for gitt at brannsikkerheten er i orden i bygg. Kan vi stole på det, når det er så mange ulike parter og påvirkningsfaktorer involvert? Hvem definere hva som er tilstrekkelig brannsikkert? spør adm. direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening.

Han vil selv forsøke å gi noen svar under konferansen, som også presenterer en byggeier under tittelen «Fra bakpå til frempå – en suksesshistorie». Et av Norges største eiendomsselskaper kan dessuten forsikre oss om at det er fullt mulig å drive god brannforebygging i lønnsomme bygg.

Oppgradering av eldre bygg

Eldre bygg skal oppgraderes, men hvor går grensene og hvilke vurderinger må gjøres? Systematisk sikkerhetsarbeid er på manges lepper, men hvordan gå fra ord til handling? Dette er andre sentrale spørsmål som vil bli besvart. Vi får også vite hva man kan forvente når man bestiller en tilstandsrapport. Disse og mange andre temaer knyttet til bygg og brannsikkerhet skal belyses i løpet av konferansens to dager.

– Vi har fått med oss svært faglig dyktige foredragsholdere. Og jeg er overbevist om at alle som deltar, enten de drifter, fører tilsyn med, forvalter eller eier bygg, kan høste kunnskap som vil gi gevinst i kroner og øre, poengterer Søtorp.

Brannvernkonferansen har vært arrangert siden 1985.

(Pressemelding fra Norsk brannvernforening)


Powered by Labrador CMS