Asle Haaland. (Foto: Jan Tveita)

Satser på felles helsegevinst

Skydda Norge tilbyr bedriftshelsetjenester gjennom et samarbeid med Aktiv HMS.

Publisert

At vi nå utvider med bedriftshelsetjeneste gjennom Aktiv HMS er nok et steg på veien mot å bli en fullservice tilbyder av trygt arbeidsmiljø, sier Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge i en pressemelding fra selskapet.

– Vi vet at bedrifter og selskaper som regel ønsker å forholde seg til én HMS-leverandør. Det gjør hverdagen enklere, sikrere og mer lønnsom. Det er dette vi når gjør mulig ved å inngå et omfattende samarbeid med Skydda, sier Asle Haaland, eier og daglig leder av Aktiv HMS.

Mobilt helsekontor

Aktiv HMS AS er en godkjent bedriftshelsetjeneste som består av verne- og helsepersonell. Selskapet, som til daglig teller 12 mann, leverer lovpålagt bedriftshelsetjeneste og HMS-bistand til alt fra tomanns frisørsalonger til giganter som Lyse Konsernet (1300 ansatte) med forebyggende tiltak og medisinsk hjelp. Hovedkontoret er i Sandnes, men hovednedslagsfeltet er såpass stort som Rogaland, Hordaland og Oslo.

Aktiv medspiller

– Enkelt forklart er vi en aktiv medspiller i arbeidet med å skape trygge, friske, motiverte og lønnsomme virksomheter. Vi lager handlingsplaner som sørger for at virksomheten oppfyller lovpålagte HMS-krav, og så følger vi opp slik at planene blir utført i praksis, forklarer Haaland.

Selskapet har opprettet et eget, mobilt helsekontor som gjør at de kan fysisk reise ut til bedrifter med medisinske team og utføre kontroller - eller bistå ved ulykker.

– Vi har egen beredskap med vakttelefon og kan rykke ut til våre kunder som ønsker oppfølging i en krise. Da kan vi stille med leger, psykologer og bedriftssykepleier som kan krisehåndtering, sier Haaland.

– Direktører må bruke hjelm

Vegard Aune (Foto: Skydda Norge)

Han ble selv alvorlig skadet i en arbeidsulykke på 90-tallet i forbindelse med bygging av den nye hovedflyplassen på Gardermoen, og har siden den gang hatt et brennende engasjement for helse på jobben.

– Mye er blitt bedre de siste årene, men fortsatt har vi en lang vei å gå. Daglig skjer det alvorlige arbeidsulykker i Norge, og ofte er det mangel på risikostyring som må ta skylda. Det tas unødige sjanser fordi "..slik har vi alltid gjort det og det har jo gått bra til nå..". Jeg mener nøkkelen til vellykket HMS-arbeid er at alle i bedriften - uansett hvor du befinner deg i organisasjonen - har en felles forståelse av hva som kreves. Satt på spissen: Hvis direktøren for et byggefirma ikke gidder bruke hjelm når han besøker en byggeplass, hvorfor skal arbeiderne gidde å bruke hjelm når de jobber der?

Bygger seg opp med partnere

Sammen skal Skydda og Aktiv HMS bistå kunder med å bygge en god og trygg HMS-kultur i alle ledd.

– Nøkkelen er å sikre god opplæring, bygge gode holdninger, kartlegge risikofaktorer og ha gode risikoreduserende tiltak. På den måten sikrer vi tryggere arbeidsforhold og resultatet er at færre ansatte blir syke eller skadet på jobben. Det gir mer lønnsom drift og lavere skadefravær. Alle tjener på riktig HMS, fremholder Vegard Aune i Skydda.

Partnerskapet med Aktiv HMS, er det tredje strategiske samarbeidet Skydda Norge inngår siden årsskiftet. Fra før har selskapet knyttet til seg offshore-spesialisten Vestteknikk og tilkomstselskapet CAN AS.

(Pressemelding fra Skydda Norge)

Powered by Labrador CMS