Søknadsblankett
Søknadsblankett

Har du søkt godkjenning som bedriftshelsetjeneste?

Alle bedriftshelsetjenester må søke godkjenning så fort som mulig. God dokumentasjon vil hjelpe i behandlingen av søknaden. Tilsyn på BHT-plikten intensiveres.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Arbeidstilsynet vet at noen bedriftshelsetjenester tror at de ikke trenger å søke om godkjenning før utgangen av overgangsperioden, som varer fram til 31.12.2012. Dette er feil, heter det i en melding fra Arbeidstilsynet. Overgangsordningen er til for at bedriftshelsetjenester som ikke fyller vilkårene, skal kunne ha en tidsperiode for å utvikle seg slik at de fyller vilkårene.

Godkjenningsenheten i AT vil minne om følgende:

• Alle virksomheter som kommer inn under bransjeforskriften skal være knyttet til godkjent bedriftshelsetjeneste fra 01.01. 2010.

• Resterende bedriftshelsetjenester som ønsker godkjenning, må søke så fort som mulig, også de som ikke fyller vilkårene.

• Overgangsordningen innebærer at man kan få godkjent en plan for hvordan vilkårene i forskriften skal innfris. Bedriftshelsetjenester med godkjent plan kan levere tjenester på lik linje med godkjente.

• Les veiledningen til søknadsskjemaet! Der vil det fremgå hvilken dokumentasjon som må vedlegges for å få søknaden behandlet. God dokumentasjon vil lette søknadsbehandlingen.

• Arbeidstilsynet vil følge opp godkjenningsplikten med tilsyn og pålegg i virksomhetene.

Til nå har godkjenningsenheten i Arbeidstilsynet mottatt ca 300 søknader om godkjenning. Godkjenningsenheten regner med at dette utgjør ca 2/3 av bedriftshelsetjenestene i Norge. De fleste søker ordinær godkjenning, men mange har søkt om å få godkjent en plan for hvordan vilkårene skal innfris (overgangsordning).

Mer informasjon finner du på Arbeidstilsynets nettside: www.arbeidstilsynet.no

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS