Bilbergerne Thord og Bjørn er ute på felles oppdrag i fjerde sesong av «Vinterveiens helter». Deres tøffe arbeidshverdag ses av millioner over hele verden. (Foto: National Geographic)

Jobben kommer på tv

150 millioner seere vil denne høsten og vinteren få med seg arbeidshverdagen til bilbergerne Thord og Bjørn i «Vinterveiens helter».

Publisert

Kanalen National Geographic drar i gang den fjerde sesongen av den internasjonale seersuksessen med de norske vinterheltene torsdag 3. oktober.

Ekstraordinære helter

I serien følger vi hverdagen til bilbergerne Thord (fra Odda), Bjørn (fra Eidfjord), Jo Roger og Ole Henrik (fra Overhalla) som jobber døgnet rundt for å holde vinterveiene åpne - uansett vær.

«Vinterveiens helter» er National Geographics første dokumentarserie utelukkende fra Norge, produsert av ITV Studios Norge, for et internasjonalt publikum.

Enorm suksess

Serien ble på kort tid en stor suksess og vises på TV i 172 land på 43 ulike språk.

– Det er gøy å se at folk fortsatt er interessert i serien og ønsker nye sesonger. Vi synes jo også at det er ekstra gøy å få vist frem lille Norge til resten av verden, sier Christian Skov, programansvarlig for National Geographic.

Videre forteller Skov at han tror alle kan ha godt av å friske opp kunnskapen eller lære et par nye ting når det gjelder bilkjøring i uforutsett vær.

– Det viktigste for gutta er å gjøre sjåfører bevisst på farene som finnes og ta forhåndsregler. Og hvis vi kan hjelpe til med å spre dette budskapet, er jo det supert, sier Skov.

Tar kjendisstatusen med ro

Vinterheltene selv tar det hele med stoisk ro – akkurat slik vi kjenner dem fra serien.

– I hverdagen har vi opplevd en del pågang, og noen av oss har faktisk fått tilreisende besøk som ville se hvordan vi bodde. Vi opplever også en del henvendelser på Facebook, men det er ikke mer enn at vi håndterer det på strak arm, sier Thord, som bare synes det er hyggelig at folk lar seg engasjere av jobben hans.

– En gang hadde vi faktisk en familie som la ferien sin til Norge, kun fordi sønnen deres ville møte meg, forteller han videre.

Første sesong hadde norgespremiere 31. august 2015, og mer enn 150 millioner seere verden over har sett serien. Vinterveiens Helter er det mest sette programmet noensinne på National Geographic Norge. De norske bilbergerne har vist seg populære i flere av markedene, og serien har utmerket seg i land som Sverige, Danmark, Bulgaria, Italia og Storbritannia.

«Vinterveiens helter» sesong 4 har premiere torsdag 3. oktober kl. 22.00 på National Geographic.

(Pressemelding fra NTB Info/National Geographic)

Powered by Labrador CMS