Videokonferanse i Telenor.
Videokonferanse i Telenor.

Lar de ansatte velge hvor de vil jobbe

De siste månedene har nesten alle ansatte i Telenor jobbet hjemmefra. Konsernsjefen er så fornøyd at han lar de selv bestemme hvor de vil jobbe heretter.

Publisert

– Det har fungert overraskende bra med hjemmekontor, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til NRK. Så bra at konsernsjefen nå tilbyr alle ansatte å få velge helt selv om de vil komme fysisk på jobb.

Sigve Brekke
Sigve Brekke

20 000 ansatte

Telenor har rundt 20 000 ansatte fordelt på ni land. Rundt 90 prosent har hatt hjemmekontor de siste drøye to månedene.

Ifølge konsernsjefen har arbeidet fra hjemmekontor gitt alle fleksibilitet og har vist seg å være mer effektivt for selskapet.

– Vi får koblet flere mennesker sammen og bryter med det klassiske hierarkiet i en bedrift. Jeg tror dette er fremtidens arbeidsplass, sier Brekke.

Og i så måte kan framtiden være nær forestående for Telenors ansatte.

– Det ville være feil å vente til alle er tilbake på kontoret. Situasjonen vi har stått i den siste tiden har gitt oss anledning til å gå inn for dette nå, sier han.

Krever digitale verktøy

Brekke mener de har vært godt forberedt, og at de skal få til videreføringen av hjemmekontor.

– Man må ha digitale verktøy for å få dette til. Det er en viktig investering, sier han.

Økt engasjement

Selv om den nye ordningen i prinsippet kan bety at ingen ansatte trenger å komme tilbake til kontoret – noensinne, så er ikke Brekke nervøs for at det skal skje.

– Vi ser for oss en ukentlig løsning hvor de ansatte kanskje er to dager hjemme og tre dager på kontoret, sier han.

– Kontorlandskapet ser vi for oss å løse på en annerledes måte, med for eksempel kreative soner hvor de ansatte kan jobbe sammen, sier Brekke til NRK.

(nrk.no)

Powered by Labrador CMS