(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Folk som alltid er forsinket, lever lenger

Mennesker som stadig kommer for sent, blir sett på som vanskelige, uorganiserte og uryddige med manglende kontroll over seg selv og sine omgivelser. Men stemmer dette bildet med virkeligheten?

Publisert

I en forskningsrapport går det fram at det motsatte faktisk kan være tilfelle: Mennesker som hele tiden kommer for sent, er sunnere og lever lenger, skriver Svenska Dagbladet på sine nettsider. De som alltid kommer for sent, har mindre evne til å føle stress, noe som har flere helsefordeler, samtidig som de tenker utenfor boksen og kan se situasjonen i et større perspektiv. Dette er karaktertrekk som fører til større suksess og et lenger liv, ifølge Diana Delonzor, forfatteren av boka "Never be late again".

Optimistiske og urealistiske

– Mange mennesker som ofte er forsinket, er mer optimistiske og mer urealistiske, sier forfatteren. Dette påvirker deres oppfatning av tiden. De tror virkelig at de rekker å ta en løpetur, hente klærne på renseriet, handle mat og hente barna fra skolen på én time.

I en studie publisert i International Journal of Clinical and Health Psychology hevder forskere samtidig at mennesker som ofte er forsinket, løper mindre risiko for å bli rammet av hjertesykdommer. Dette forklares ut fra deres manglende evne til å kjenne sterke stressfølelser.

Flere helsefordeler

Artikkelen – som sammenstiller data fra blant andre Wall Street Journal, Metropolitan Life og Psychology Today – nevnes også flere andre helsefordeler. Forsinkede mennesker har en evne til å gå opp i sine egne gjøremål på en måte som får dem til å miste tidsoppfatningen. Dette er en evne til engasjement som ofte resulterer i suksess. De er også personer som ikke lever like slavisk etter normer.
– De tenker utenfor boksen og takler utfordringer på en ukonvensjonell og ofte bedre måte, sier Diana Delonzor. Er du en "deadliner", får du et kick av å spurte mot en mållinje. Men er du den som produserer, får du et kick av å få så mye gjort på så liten tid som mulig.

Kanskje har det sine fordeler å komme ti minutter for sent til et møte?

(svd.se)

Powered by Labrador CMS