Gudrun-plattformen. (Foto: Petter André Bøe)
Gudrun-plattformen. (Foto: Petter André Bøe)

Akan-prisen til Equinor-virksomhet

Akan-prisen gikk i år til en virksomhet i regi av Equinor. Prisen ble delt ut under Akan-dagene nylig.

Publisert

Utvikling og Produksjon Norge Drift Sør i Equinor har i mange år systematisk og godt forebygget rus- og spillproblematikk. Virksomheten har utviklet gode måter å jobbe på og en kultur som gir gode resultater. Arbeidet har pågått uavhengig av gode eller dårlige tider i bransjen og selskapet, noe som gjør dem til en verdig vinner av årets pris, sier direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege i en kommentar til nominasjonen.

Jez Averty
Jez Averty

– Vi bryr oss

– Det er en stor ære å motta denne prisen på vegne av det langsiktige arbeidet som har blitt utført i Drift Sør over flere år. Rus og avhengighet kan ramme alle, og at vi bryr oss, er en sentral forutsetning for vårt Akan-arbeid. Prisen går minst like mye til verneapparatet som til ledelsen, og er et symbol på hvor viktig det er med samarbeid mellom partene i arbeidslivet, sier Jez Averty, leder for Drift Sør.

1100 ansatte

Equinor Undersøkelser & Produksjon Drift Sør har rundt 1100 ansatte med ansvar for Statfjord, Snorre, Sleipner, Gudrun og Draupner i tillegg til alle Equinors partneropererte felt på norsk sokkel.

– Drift Sør har her vært en rollemodell i hele Equinor, og Akan-utvalget har vært en pådriver gjennom mange år i det rus- og spillforebyggende arbeidet i Equinors plattformorganisasjon, sier Elisabeth Ege.

Akan og IA

– I vurderingen har vi blant annet lagt vekt på at Akan-arbeidet i denne virksomheten sees i sammenheng med IA-arbeidet. De har et Akan-utvalg som følger opp ledere og verneombud, og har klare retningslinjer for å gjøre håndtering av rus- og spillavhengighet kjent. I tillegg holder de seg oppdatert på Akan-arbeidet og fagfeltet for øvrig, legger hun til.

(Pressemelding fra AKAN)

Powered by Labrador CMS