Arbeidsmiljø

Årets europeisk arbeidsmiljøuke i gang

Den europeiske arbeidsmiljøuka 2015 starter i dag 19. oktober. Den setter søkelyset på «Gode arbeidsplasser forebygger stress». Dette vil bli markert med arrangementer over hele Europa.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Det europeiske arbeidsmiljøorganet EU-OSHAs nettverk av nasjonale kontaktpunkter er vertskap for en rekke arrangementer i mer enn 30 land for å sette søkelyset på kampanjen. Blant temaene er sammenhengen mellom stress/psykososial risiko og arbeidstid, mobbing og trakassering, psykososial risiko i små bedrifter og forholdet mellom HMS-institusjoner, utdanningssektoren og bedrifter når det gjelder håndtering av psykososial risiko. Det skal arrangeres konferanser i Østerrike, Belgia, Ungarn, Spania og Sverige der de ulike aktivitetene

Årets tema

To konkrete problemstillinger tas opp i årets kampanje: Seksuell trakassering og vold og trusler fra utenforstående. Den første gjelder hva som regnes som seksuell trakassering, antallet arbeidstakere som berøres og hvilke tiltak bedrifter kan innføre for å håndtere problemet. Det andre går på vold og trusler fra utenforstående – som er den mest utbredte psykososiale risikoen i europeiske bedrifter – hvem er mest utsatt, hvilke yrker er mest utsatt, og hvilke konsekvenser får det for arbeidstakerne.

Høyere risiko i noen yrker

– Selv om vold i teorien kan inntreffe på enhver arbeidsplass og mot enhver arbeidstaker, er det visse yrker som har høyere risiko for vold, forklarer Christa Sedlatschek, direktør for EU-OSHA. Direkte kontakt med klienter, kunder eller andre utenfor organisasjonen øker risikoen for voldshendelser, som også kalles "vold og trusler fra utenforstående". Det å måtte håndtere vanskelige kunder, pasienter eller elever er den mest utbredte risikofaktoren av alle i europeiske foretak (57,4 prosent), sier Sedlatschek.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS