Åpent-kontorlandskap-Osram
Åpent-kontorlandskap-Osram

Vi vil helst jobbe på eget kontor

Til tross for skiftende trender innenfor kontormiljø ønsker flertallet av oss å jobbe på egne kontorer.

Publisert

Produktsjef Cato Johannesen i Osram synes det har blitt mer sosialt å jobbe i åpent kontorlandskap. Johannesen har også muligheter til å jobbe på hjemmekontor. (Foto: Jan Tveita)

Drøyt halvparten av svenske kontorarbeidere, 52 prosent, vil aller helst ha et eget rom som sitt kontor, skriver Du & Jobbet. Bare sju prosent vil sitte i et åpent kontorlandskap, ifølge en ny undersøkelse.

Fleksikontoret

En trend i kontormiljø som har fått stor oppmerksomhet i det siste, er det såkalte fleksikontoret eller det aktivitetsbaserte kontoret. Dette er kontorer uten noen fast arbeidsplass. Likevel er det tradisjonelle kontoret som består av egne rom fremdeles den vanligste typen. Det er også der vi trives aller best, ifølge undersøkelsen.

Skrivebordsarbeidere er ulike

3000 svensker som sa at de kan utføre en del av sine arbeidsoppgaver ved et skrivebord, ble spurt om hvor de helst ville jobbe. For 52 prosent er favorittplassen på kontoret i et eget rom. 16 prosent foretrakk et større rom med 2-6 personer, mens 12 prosent ville jobbe på et hjemmekontor. Sju prosent trivdes best i åpne kontorlandskap, og bare tre prosent ville helst jobbe på kontoret i en loungeliknende miljø med lenestoler.

Informasjonen kommer fra arbeidslivspanelet Manpower Work Life. Det fremgår også av undersøkelsen at litt mer enn halvparten av de spurte jobber hjemmefra minst én gang i løpet av en måned. Blant ledere er det tre av fire som gjør det. De fleste bruker én - fem timer pr. uke på å jobbe hjemme.

En majoritet oppgir at de jobber mer effektivt på hjemmekontor. Det vurderes som den største fordelen med å jobbe hjemmefra. Ulempen er først og fremst at vi savner den sosiale småpraten og informasjonen du får på arbeidsplassen. Vi kjenner oss lett litt utenfor, ifølge undersøkelsen.

(Du & Jobbet)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS