Ansatte-Sopra-Steria
Ansatte-Sopra-Steria

Engasjerte ansatte skaper jobbenergi

Studier viser at engasjerte ansatte bidrar til lønnsomhet, innovasjon og lojale kunder.

Publisert

Motiverte ansatte gir lønnsomhet, innovasjon og lojale kunder. På bildet Leila Laksiri, Atle Jarrett og Petter Songe-Møller, som alle jobber i konsulentselskapet Sopra Steria. (Foto: Hanne Kristine Fjellheim)

– Engasjement kan knyttes til nyskaping, kundefokus, kvalitetsfokus, produktivitet, endringsvilje og sykefravær. Går du på jobb med høyt engasjement, trekker disse faktorene i positiv retning sammenlignet med kolleger med middels eller lavt engasjement, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge i en pressemelding fra Pressenytt.

Han viser til en Ennova-analyse gjennomført i en stor nordisk finansiell virksomhet som viste at ansatte med høyt engasjement oppnådde ni prosent høyere kundelojalitet enn sine mindre motiverte kolleger. De sto også for en inntjening som i snitt lå 40 prosent høyere enn det mindre motiverte kolleger klarte.

Initiativrike og nyskapende

– Bare det at folk tar initiativ står for 34 prosent av all nyskaping, og engasjerte ansatte tar mer initiativ. Høyt engasjerte medarbeidere har også ned mot halvparten av sykefraværet til mindre engasjerte ansatte, sier Bolstad.

Han får støtte av Solfrid Skilbrigt. Hun har vært HR-direktør i konsulentselskapet Sopra Steria og forløperen Steria siden 1999.

– Vi bygger hele vår selskapskultur på erkjennelsen om at engasjerte medarbeidere gjør en bedre jobb. Ved å være rause, inkluderende og oppmuntre til kreativitet, initiativ og deling av kompetanse har vi klart å være et bærekraftig og lønnsomt selskap i en årrekke, sier Skilbrigt.

Firmakultur mot voksesmerter

2014 ble enda et år med over 250 nyansettelser. Samtidig leverte konsulentselskapet en omsetningsvekst på 20 prosent. I forrige uke ble Sopra Steria kåret til nummer 3 på Great Place to Work sin liste over Norges beste arbeidsplasser.

– Vi er spesielt stolte over å ha kommet på denne listen for åttende år på rad og på pallen tredje år på rad. Siden 2007 har vi nesten firedoblet antall medarbeidere i Norge. Likevel har vi styrt klar av voksesmerter, mye takket være at vi klarte å beholde og utvikle vår kultur og våre verdier, sier Skilbrigt. Nylig ble det klart at Torbjørn Meland (37), som er direktør for applikasjonsløsninger i Sopra Steria, kom på annen plass i Assessits årlige «Årets Unge Ledere»-kåring. Samtidig er seniorrådgiver Christian Busch én av tre finalister som kjemper om prisen «Årets Konsulent».

Tre ledertips

Even Bolstad forteller at det er tre grep en leder kan ta for å få opp engasjementet på arbeidsplassen: Øke autonomien, øke mestringen og øke meningen.

– Da øker engasjementet og de positive effektene kan høstes. Imidlertid kan dette slå motsatt ut dersom en leder overselger jobbens meningsinnhold og deretter ikke klarer å innfri forventningene. Et råd vi ofte gir ledere er å snakke ordentlig og gi skikkelige forventningsavklaringer, sier han.

(Pressenytt)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS