Attføring-CB1246557

Tettet tusen CV-hull

Statsminister Erna Solberg etterlyste i sin nyttårstale arbeidsgivere som våger å ta inn personer med hull i CV-en. Arbeidsgivere som har gjort det, kan fortelle om et bedre arbeidsmiljø.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Statsministeren setter fingeren på et betydelig problem, skriver NHO Service på sine hjemmesider. I Norge har vi et meget sterkt stillingsvern gjennom arbeidsmiljøloven. Det er bra for dem som er i arbeid, men kan samtidig være et betydelig hinder for de mange som skal inn i arbeidslivet og ikke er helt A4. Arbeidsgivere kan være redde for å gjøre feilansettelser. Samtidig vet vi at det ligger store ressurser i personer som står utenfor arbeidslivet.

Verdifull drahjelp

– Dette vil gi verdifull drahjelp til prosjektet Ringer i Vannet, sier adm. dir. Petter Furulund i NHO Service. Ringer i Vannet er et prosjektet i regi av NHO Service, der arbeidsgivere kan bestille arbeidstakere med spesiell kompetanse og egenskaper levert av deltakere i attføring. Begge parter har åpen rett til å avvikle forholdet hvis det ikke fungerer. Ett tusen personer fikk jobb på denne måten i 2013, og det forventes betydelig flere i det nye året.

Åpent for alle medlemsbedriftene

Ringer i vannet satser på at så mange som mulig av NHOs 21 000 medlemsbedrifter skal engasjere seg i attføringsarbeid. Bedriftene skal i større grad få dekket sitt behov for arbeidskraft gjennom rekruttering fra attføringsbedrifter.

15 000 nordmenn er på sitt livs viktigste reise for å få jobb etter praksis i attføringsbedriftene. 4000 av dem har nådd målet og fått en fast jobb i 2011. Målet med Ringer i vannet er å mangedoble antallet som får fast jobb. Vi vil se et næringsliv med NHO i spissen som vil og kan ta enda flere folk i bruk. Prosjektet ble lansert på Attføringsmessa i januar 2012. Du kan lese mer om prosjektet her.

(NHO Service)

Skjer det spennende ting i din bedrift? Har du fått ny HMS-ansvarlig? Ikke glem å tipse HMS-magasinet om saken!

"
Powered by Labrador CMS