Kaffepause-jobb
Kaffepause-jobb

Uvanene som irriterer oss mest på jobben

Kommer du ofte for sent på kontoret? Vær klar over at det er dette kollegene dine irriterer seg mest over.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Kontoransatte i en engelsk bedrift fikk i oppgave å liste opp fem av sine kollegers vaner eller uvaner som ergret dem mest, skriver det svenske nettstedet duochjobbet.se.

Forsentkomming på topp

Det vanligste irritasjonsmomentet var å komme for sent på jobb. Dette opprørte nær tre av ti ansatte. Nesten like vanlig var det å irritere seg over kolleger som klaget på alt. På de neste plassene kommer at kolleger spiser illeluktende mat, tar mange røykepauser og utsetter nødvendige arbeidsoppgaver.

Men undersøkelsen viste også at det var enkelte som ikke irriterte seg over noe som helst. Drøyt ti prosent oppga at de ikke hadde noe å klage på ved kollegene.

Noen kjønnsforskjeller

Undersøkelsen forteller også om enkelte kjønnsforskjeller, men ikke når det gjelder de «tre-på –topp»-uvanene. Kvinner irriterer seg oftere over at ting ikke skiftes ut, som for eksempel toalettpapir eller kopipapir. Mennene derimot kunne irritere seg mer over sladder, for eksempel når det ble pratet for mye om privatlivet.

Kvinner er mer konfliktskye

Det er også forskjellig hva vi gjør med problemene. Tre av ti gjør kort og godt ingenting – i redsel for å utløse konflikter. Det er vanligere blant kvinner å unngå konflikter ved å tie stille. Kvinner var mer engstelige enn menn når det gjaldt å konfrontere den personen direkte som man irriterte seg over.

De mest irriterende uvanene

● Komme regelmessig for sent på jobben 28,5 prosent

● Stadig klaging 27,8 prosent

● Spise illeluktende mat 24,3 prosent

● Ta mange og lange røykepauser 23 prosent

● Ikke fylle opp igjen når det er tomt for 20,9 prosent

for eksempel kaffe og kopipapir

● Snakke høyt i telefonen 20,6 prosent

● Dårlig hygiene 19,7 prosent

● Sladder 17,7 prosent

● Spray, parfymer, deodoranter 15,3 prosent.

(duochjobbet.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS