Rissa-kommune

KLPs arbeidsmiljøpriser 2011

KLP har i år delt ut sin arbeidsmiljøpris for ellevte gang. Årets ildsjel ble Trond Gunnar Skillingstad fra Helse Nord-Trøndelag HF, og prisen for Årets arbeidsmiljøprosjekt gikk til Rissa kommune.

Publisert

Veksthus for ledere: Ingenting å utsette på entusiasmen blant mellomlederne i Rissa kommune, en av vinnerne av KLPs arbeidsmiljøpris 2011. (Foto: Bendik Johansen)

– Hensikten med utdelingen av KLPs arbeidsmiljøpris er å fremme positive tiltak og prosesser på vei mot et best mulig arbeidsmiljø, sier juryleder Vibeke OS Bratlie, HMS ansvarlig i KLP.

Lyden av trivsel

– KLP deler i år ut to priser, hver på 150 000 kroner: Årets ildsjel ble Trond Gunnar Skillingstad i Helse Nord Trøndelag HF som initiativtaker til prosjektet Lyden av trivsel. Om Årets ildsjel sier juryen blant annet:– Trond Gunnar Skillingstad har satt i gang korprosjektet Lyden av trivsel i Helse Nord-Trøndelag HF som et alternativt trivselstiltak som ikke nødvendigvis krever fysisk aktivitet. Prosjektet innebar å lære kjente sanger, danse med innøvd koreografi og sette opp to forestillinger i henholdsvis Levanger og Namsos i månedsskiftet oktober/november 2011. Hele 700 sangere ble med i 21 kor. Trond Gunnar Skillingstad allierte seg med profesjonelle musikere i Rock City i Namsos, profesjonell dirigent og koreograf. Han har skapt engasjement ved å fordele ansvar og oppgaver blant kordeltakerne og å bruke sosiale medier. Han har involvert medielinjene på de videregående skolene i Nord-Trøndelag som har laget musikkvideoer.

Veksthus for ledere

Rissa kommune står for årets arbeidsmiljøprosjekt med Veksthus for ledere: – Veksthus for ledere er et lederutviklingsprogram med stort fokus på mellomledere. 80 ledere har gjennomført programmet. Bakgrunnen for prosjektet er en erkjennelse av at mellomlederne på mange måter er en glemt ledergruppe som har fått langt mindre kompetanseheving og ekstern veiledning enn enhetslederne. De er helt avgjørende for arbeidsmiljøet ved å være tett på de ansatte. (....) Veksthus for ledere har stor overføringsverdi.For mer info om KLPs arbeidsmiljøpriser, gå inn på nettsiden klp.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS