Selv om HMS-arbeidet hos norske entreprenører stort sett er veldig bra, må det likevel øves. Her fra tunnelarbeid i regi av NCC. (Foto: NCC)
Selv om HMS-arbeidet hos norske entreprenører stort sett er veldig bra, må det likevel øves. Her fra tunnelarbeid i regi av NCC. (Foto: NCC)

Nødvendig øvingsuke for niende gang

– Målet er alltid at ingen skal skade seg på jobb. Det krever at alle bidrar og tar ansvar for egen og andres sikkerhet, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC. Denne uka øver 16.500 medarbeidere.

Publisert

Det er niende året på rad at NCC i Norge gjennomfører HMS-uken. Fokuset i år er å videreføre det gode HMS-arbeidet som er gjort de siste årene og dermed opprettholde det gode sikkerhetsnivået som nå er opparbeidet i NCC.

– Vi har gjennom flere år hatt et godt fokus på sikkerheten og jobbet mye med HMS-kulturen i selskapet. Vi opplever nå at vi jobber godt i hele selskapet og oppnår gode HMS-resultater hvor antallet alvorlige hendelser er redusert betraktelig. Årets HMS-uke fokuserer derfor på å opprettholde det gode arbeidet som gjøres i alle våre prosjekter, sier HMS-sjef Morten Larsen i NCC Infrastructure Norway.

På anlegg og prosjekter i NCC kommer sikkerheten alltid først, og daglig utføres rutinemessig blant annet ledelsens gjennomgang av anlegget, sikkerhetsbrief og Time Out - muligheten til å si stopp under arbeidet. På den måten skal alle ansatte bli involvert i sikkerhetsarbeidet.

Larsen mener bransjen de siste årene har gjort betydelige fremskritt når det gjelder sikkerhet, men fortsatt er det selvfølgelig plass til forbedringer og å videreføre det som fungerer godt.

– HMS-arbeidet i NCC er godt og vi har gode sikkerhetsholdninger. Dette skal vi nå videreføre og forsterke. Målet er selvfølgelig at ingen skal skade seg på jobb. Det krever at alle bidrar og tar ansvar for egen og andres sikkerhet, sier Larsen.

Alle 16.500 ansatte i NCC-konsernet deltar på HMS-uken.

(Pressemelding fra NCC)

Powered by Labrador CMS