Det danske arbeidstilsynet skal ansette 80 nye medarbeidere fram mot 2022. Nykommerne skal blant annet bidra til å styrke innsatsen i psykisk arbeidsmiljø. (Foto: Colourbox)
Det danske arbeidstilsynet skal ansette 80 nye medarbeidere fram mot 2022. Nykommerne skal blant annet bidra til å styrke innsatsen i psykisk arbeidsmiljø. (Foto: Colourbox)

Dansk arbeidstilsyn ansetter 80 nye

For første gang på mange år skal det danske Arbejdstilsynet ansette en hel rekke med nye medarbeidere. Innsatsen skal styrkes.

Publisert

Ifølge hjemmesiden til den danske søsteren av vårt eget Arbeidstilsyn, så vil det komme flere inspektører på besøk på danske arbeidsplasser de kommende årene.

Dette er en av de første synlige konsekvensene av den politiske avtalen som ble inngått i vår, der man ble enige om å styrke arbeidsmiljøet med 460 millioner danske kroner fram til 2022 – tilsvarende 617 millioner norske kroner.

De nye medarbeiderne vil være inspektører, faglige medarbeidere og assistenter rundt omkring på landets tilsynskontor og på selve hovedkontoret i København.

Alle de nærmere 80 nye medarbeiderne har det til felles at de skal være med på å styrke Arbejdstilsynets innsats ute på arbeidsplassene og løfte de politiske initiativene i avtalen.

I jakten på de rette medarbeiderne går det fram at man skal ha særlig fokus på å finne inspektører som har riktig kompetanse i forhold til den bransjerettede innsatsen man skal utføre. I tillegg er det prioritert fra politisk side at man skal se spesielt på psykisk arbeidsmiljø.

Den økte innsatsen skal foregå ved at Arbejdstilsynet besøker flere bedrifter som er i gruppen der risikoen for et dårlig arbeidsmiljø er større enn gjennomsnittet. Det vil også bli utviklet nye redskaper som gjør det enklere å håndtere dårlig psykisk arbeidsmiljø. I tillegg vil mye av innsatsen dreie seg om å veilede bedriftene til å unngå fysisk og psykisk merbelastning, og noen vil jobbe med forebygging av arbeidsulykker.

Powered by Labrador CMS