Arbeidsmiljø-og-fedme

Dårlig arbeidsmiljø gjør deg fet

Stress på arbeidsplassen får folk til å legge på seg. Det har et sveitsisk forskerteam slått fast.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Dårlig stemning og konflikter på arbeidsplassen har betydning for livvidden. Dette viser en sveitsisk undersøkelse, skriver Magasinet Arbeidsmiljø. Forskerteamet har fulgt 72 medarbeidere i en sveitsisk virksomhet over to år. Og konklusjonen er at konflikter med kolleger og sjefer, mobbing og et anspent arbeidsmiljø kan bidra til ekstra kilo på sidebeina.

– Stress på arbeidsplassen får folk til å legge på seg. Det gjelder spesielt den type stress som er forårsaket av dårlig kontakt mellom kolleger, sier Martial Berset, hovedforfatter til undersøkelsen, ifølge Magasinet Arbeidsmiljø.

Det skyldes at folk spiser mindre sunt, sover dårligere og trener mindre.

Sammen med mangel på kontroll over sin egen arbeidssituasjon er sosiale stressfaktorer som mobbing og dårlig arbeidsmiljø det som tydeligst kan resultere i en vektøkning.

Lektor ved Københavns Universitet, Annie Høgh, sier at dårlig psykisk arbeidsmiljø – i tillegg til vektøkning - også kan føre til forverring av kroniske sykdommer, allergi, posttraumatiske stressymptomer, utbrenthet og depresjon.

(Magasinet Arbejdsmiljø)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS