Kontormølla
Kontormølla

Gå foran dataskjermen

Nå kan kontoransatte å gå istedenfor å sitte eller stå foran dataskjermen. Forskning fra USA viser at du jobber like effektivt gående som sittende.

Publisert

(KontorMølla)

En kontormølle er en spesialdesignet tredemølle uten frontseksjon. Den plasseres under et hev-/senkebord, og justeres slik at du kan gå i rolig tempo med god underarmsstøtte.

Fra stående til gående

Anders Aasen er fysioterapeut og daglig leder for KontorMølla AS, som tilbyr denne tredemølla: – Inaktivitet og stillesitting skaper helseplager, og vi sitter altfor mye. Å gå fra sittende til stående på kontoret var et første steg. Nå kan vi ta skrittet videre til gående arbeid på kontoret, sier Aasen i en pressemelding fra selskapet.Cornelia Ruland er forskningssjef ved Oslo Universitetssykehus:– Jeg føler meg mindre trøtt, har mindre ryggvondt og tenker klarere. Å gå på kontoret gir variasjon i arbeidet, det forbrenner kalorier og gir den daglige trimmen hvis du har dårlig tid. Å gå forebygger også langtidsskadene av sitting som benskjørhet og muskelskjelettplager, sier Ruland.KontorMølla AS er først i Europa med å tilby denne løsningen for å gå foran dataskjermen. Stillesitting er et alvorlig problem, og selskapets visjon er å øke kontoransattes hverdagsaktivitet. KontorMølla og websiden www.kontormølla.no lanseres offisielt tirsdag 7.januar 2012, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS