Hjelp24-sykefravær
Hjelp24-sykefravær

Reduserte sykefraværet med 15 prosent

Hjelp24 har kåret GE Healthcare AS i Oslo til årets HMS-bedrift.

Publisert

HMS-sjef Hanne Oma Bergo i GE Healthcare får en fulltreffer på pasningen fra Ingrid Sivesind Mehlum i Hjelp24. Godt samspill mellom bedriften og bedriftshelsetjenesten har vært viktig når GE Healthcare har satset på trivselsfremmende tiltak. I løpet av ett år har sykefraværet gått ned med hele 15,3 prosent. (Foto: Hjelp24)

Ledere med stort engasjement og som tar ansvar for HMS-arbeidet er sammen med systematisk oppfølging av sykmeldte noen av suksesskriteriene for å få ned sykefraværet, skriver Hjelp24 i en pressemelding.

Eget sportsbibliotek

GE Healthcare AS satte i 2010 i gang initiativet HealthAhead internt i bedriften. Her fokuserer virksomheten på helse og velvære for den enkelte ansatte innenfor områdene fysisk aktivitet, stressmestring, røykeavvenning, kosthold og forebygging av sykefravær.

Ett av tiltakene er et sportsbibliotek. Her finnes alt fra Boccia til volleyballer og

balltre. Avdelingsledere blir oppfordret til å ta med avdelingen på minst to skikkelige aktiviteter i løpet av året. Resultatet er ikke bare sprekere ansatte. Arbeidsmiljøet har fått en klar forbedring som et resultat av at de ansatte gjør sosiale ting sammen – også i arbeidstiden.

– Hjelp24 er en viktig samarbeidspartner for oss. For oss er det viktig at de har en bredde langt ut over det man tradisjonelt forbinder med en bedriftshelsetjeneste. De har fagpersoner som kan stille opp når vi trenger det. Når vi for eksempel får medarbeidere som står i fare for å bli langtidssykemeldte, er de på pletten og gir individuell oppfølging og tilrettelegging, sier HMS-sjef Hanne Oma Bergo i GE Healthcare.

Globalt prosjekt

Selskapet har satt et sterkt fokus på trivsel og godt arbeidsmiljø med HealthAhead. Prosjektet er globalt og satte både ansatte og familiene deres i sentrum slik at de skulle bli mer fysisk aktive.

– En plan med konkrete tiltak innen helseforebygging og helsefremmende arbeid ble også satt i gang. Sammen med ledere som har engasjement for HMS-arbeid og som tar ansvar for dette, utgjør det en viktig nøkkel til suksess for GE Healthcare. De har også vært flinke til å ha en systematisk oppfølging av sykmeldte, noe som gir tydelige og positive resultater både på sykefravær og trivsel, sier lege Ingrid Sivesind Mehlum i Hjelp24.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS