Noerrebroparken-DV

Danske anleggsarbeidere får gratis helsetjenester

1200 arbeidere som bygger den nye Cityringen i København, kan se fram til gratis fysioterapi i et nytt helsesenter inne på anlegget.

Publisert

(Foto: PensionDanmark)

Et nytt helsesenter på anlegget til Cityringen i København skal bidra til å forbedre arbeidsmiljøet blant de ansatte, skriver nettstedet arbejdsmiljoviden.dk. Anleggsarbeiderne kan få hjelp til å forebygge plager som vonde skuldre og ømme muskler, med behandling fra en fysioterapeut ansatt i senteret.

Helsefremmende tiltak

Tilbudet er en del av de ansattes avtale med sin arbeidsgiver, og ledelsen håper at mange vil benytte seg av det, fordi en tidlig innsats kan være avgjørende for å fremme helse og arbeidsmiljø under utbyggingen av den nye undergrunnsbanen.

Opptatt av arbeidernes helse

– Vi er svært opptatt av å sikre ordentlige forhold for de medarbeiderne som bygger Cityringen, som er et gigantisk prosjekt. Derfor er det også viktig at vi hele tiden har fokus på de menneskene som hver dag strever med å bygge mer undergrunnsbane i hovedstaden, sier Louise Høst, visedirektør i Metroselskabet.

Helsesenter inne på byggeplassen

Helsesenteret er blitt til i et samarbeid mellom Metroselskabet, CMT og Pension Danmark. Senteret er det andre helsesenteret i Danmark som blir plassert direkte på byggeplassen. Det første åpnet i fjor i forbindelse med byggingen av det nye universitetssykehuset i Århus.

Arbeidere fra mange land

– Arbeidet på våre byggeplasser kan være fysisk og mentalt krevende. Derfor er det viktig at vi ikke bare fokuserer på sikkerhet, men også på helse og forebygging. Det danske helsevesenet fungerer svært godt, men for våre arbeidere som kommer fra mange forskjellige land, kan det være vanskelig å få komme til raskt og effektivt. Helsesenteret på vårt anlegg er derfor et meget viktig initiativ, og vi er stolt av at vi nå kan gi alle en kompetent veiledning og en effektiv hjelp tett på der folk arbeider og lever, sier prosjektdirektør Daniele Cascianelli fra Copenhagen Metro Team i en pressemelding.

(arbejdsmiljoviden.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS