Sjefen bør bry seg mer om lommeboken din

– Arbeidsgivere bør bry seg mer om sine ansattes personlige økonomi, ikke bare for å vise omsorg, men fordi store og langvarige økonomiske problemer kan gå ut over sikkerhet og produktivitet.

Publisert

Dette mener økonomirådgiver Arman Vestad i Finansiell Helse. Sentio har på oppdrag av BN-bank og Finansiell Helse gjennomført en undersøkelse som viser at halvparten av oss har økonomiske problemer, melder NTB. Nesten 60 prosent av oss er bekymret for vår personlige økonomi. Fem av ti oppgir at de har litt, ganske eller svært store økonomiske vanskeligheter. En av ti har store eller kritiske problemer nå.

Negative helsekonsekvenser

De økonomiske bekymringene kan få konsekvenser. De vanligste effektene er søvnproblemer, uro og stress, redusert livskvalitet, usunn livsstil, dårligere prestasjon på jobben og økt sykefravær.

Pandemien skaper økonomisk trøbbel

– Undersøkelsen viser at norske arbeidstakere er enige i at arbeidsgiver bør bekymre seg mer for de ansattes personlige økonomi, ifølge Vestad.

Undersøkelsen viser også at over 30 prosent har måttet låne penger for å få økonomien til å gå rundt siden pandemien brøt ut. Av dem sier sju av ti at de har lånt av familie eller venner.

Undersøkelsen ble gjennomført i begynnelsen av august, og 1010 nordmenn deltok.

(NTB)

Powered by Labrador CMS