Sommerferie

Møt sommerferien med glede

Nå nærmer vi oss sommerferietiden, og mange er allerede stresset over alt de skal nå før de reiser på ferie. Her følger tre tips for å unngå dette.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Hadde det ikke vært deilig å dra på ferie med arbeidsgleden intakt? Å vite at du har styr på alle arbeidsoppgaver, og at du kan nyte ferien uten å måtte tenke på det kaoset du har etterlatt?

Her følger de tre beste tipsene fra det danske nettstedet arbejdsglæde.dk for å se ferien lyst i møte:

1. Rydd opp i papirbunkene dine og tøm innboksen.

Rydd også opp i e-post-innboksen. Det gir deg oversikt over oppgavene dine. Umiddelbart lyder det litt kjedelig, men det ligger en stor tilfredsstillelse i å få ryddet opp i bunkene og dra på ferie med tom innboks.

2. Overlevér arbeidsoppgaver i god tid.

Vet du at du har arbeidsoppgaver som du ikke får avsluttet før ferien, er det viktig at du gir disse videre til dine kolleger i god tid. Og ikke nok med at du skal avlevere dem i god tid, sørg også for at det er lett å sette seg inn i arbeidet for din kollega – så slipper du å oppleve at vedkommende blir nødt til at kontakte deg i ferien. Du gjør altså både deg selv og din kollega en tjeneste.

3. Gi beskjed om at du er på ferie.

Sørg for at ha en informativ melding på e-post. Skriv når du er tilbake, og hvem man kan kontakte mens du er på ferie. Og hvorfor dra på sommerferie med en trist standardisert melding på e-posten når du lett kan lage en som kan spre litt smil og glede, som samtidig er informativt?

Ha en god sommerferie!

(arbejdsglæde.dk)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS