BPS-2012-NSE

Nordisk bransjeforening for verneutstyr etablert

En nordisk bransjeforening for personlig verneutstyr er etablert fra og med januar 2015.

Publisert

BPS med stand på Nordic Safety Expo. (Foto: Jan Tveita)

Medlemmene besluttet i fjor at de nasjonale bransjeforeningene for personlig verneutstyr, BPS i Sverige og BPV i Norge, skulle fusjonere.

En arbeidsgruppe ble opprettet på foreningens høstmøte for å vurdere kommende aktiviteter, slik som statistikk, messe, myndighetskontakt og arbeidet for å øke medlemstallet. En håndfull danske leverandører har også vist sin interesse for å slutte seg til foreningen.

Ledende leverandører og produsenter

Svenske BPS ble etablert 16. januar 1978. Foreningen har i dag i underkant av 50 medlemsbedrifter som representerer de ledende produsentene og leverandørene i markedet. Foreningen er medlem av European Safety Federation (ESF).

BPS viktigste arbeidsoppgaver er:

- Å fremme og øke den allmenne interessen for godkjent personlig verneutstyr og hjelpemidler.

- Å drive opplæring i bruk av riktig verneutstyr samt å informere om risiko for å forhindre arbeidsrelaterte ulykker og skader.

- Fungere som rådgiver i spørsmål som vedrører personlig verneutstyr.

- Foreningen er arrangør av messen Nordic Safety Expo (NSE).

NSE er en møteplass, messe og arrangør av seminarer for besøkende fra hele Norden. I 2016 vil NSE arrangeres i tilknytning til ”Gilla Jobbet”. Dette innebærer et omfattende seminarprogram – over 100 seminarer innenfor området arbeidsmiljø og personlig vern forventes å bli arrangert i løpet av messen.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS