HMS-1-15-Forside

Å holde seg i rekkverket

Det første HMS-magasinet i år er snart i postkassen din. Temaet i bladet er personlig verneutstyr.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

I Stavanger har vi møtt adm. direktør Jan Christian Bernhardt i John Dahle Skipshandel. Bernhardt har sterke synspunkter på HMS og verneutstyr, meninger som sikkert får enkelte til å løfte på øyenbrynene: "Tenk deg om før du holder i rekkverket", lyder hans oppfordring. Bernhardt vil ha fornuften tilbake i HMS-arbeidet.

Gjensyn med Risavika

I 2010 besøkte HMS-magasinets medarbeider Odd H. Vanebo Risavika Havn i Tananger. Da ble Risavika terminal oppført, og terminalen tok mål av seg å bli et forbilde for HMS. I år jubilerer terminalen, den fyller fem år, og HMS-magasinet tok turen dit igjen. Vi kan konstatere at folkene der fremdeles holder HMS høyt i hevd.

I Statoil fires det heller ikke på HMS. Vi har snakket med Tone C. Ødegaard, ansvarlig for det personlige verneutstyret til alle Statoils ansatte på norsk sokkel. Sterk kulde i nordområdene kan by på utfordringer med tanke på verneutstyr i fremtiden, mener Ødegaard.

Les mer om dette i HMS-magasinet!

Med sikkerhetsvest på jobb

Statens vegvesen har pålagt kontrollørene sine å ta i bruk stikksikker vest på jobb dersom risikonivået i regionene tilsier det. Ledelsen i vegvesenet synes dette er et trist, men nødvendig tiltak. Møt noen av vegvesenets kontrollører med sikkerhetsvest i dette nummeret av HMS-magasinet.

Brygger øl på miljøvennlig vis

Da Mack flyttet produksjonen sin fra Tromsø til Nordkjosbotn i 2012, hadde bryggeriet som mål å brygge øl og mineralvann så miljøvennlig som mulig. I løpet av tre år gjennomgikk bryggeriet tre fundamentale endringer: Ny fabrikk, ny emballasje og ny distribusjon.

– Dette er trolig de tre største endringene du kan gjøre i bryggeriverdenen, sier forsyningsdirektøren ved bryggeriet.

Les mer om de store miljøendringene i Mack i bladet!

Hotellåpning i ekspressfart

Hva skjer med HMS når alt foregår i et forrykende tempo for å bli ferdig i tide? I fjor åpnet Clarion Hotel The Edge i Tromsø dørene. Vi har møtt direktøren for å høre hvordan det nye hotellet ved bryggekanten i Tromsø kom i mål – også med HMS og arbeidsmiljøet!

Interessante fagsider

Du finner mye interessant lesestoff på fagsidene også i dette nummeret av HMS-magasinet. Vær for eksempel oppmerksom på hva du må gjøre dersom du blir syk i ferien. Dette kan du lese om under juss og arbeidsmiljø.

Nye bøker og verneutstyrsprodukter

Ønsker du å orientere deg om hva som finnes av nye bøker og produkter innenfor HMS og verneutstyr, finner du begge deler i rikt omfang i denne utgaven av HMS-magasinet.

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS