HMS-4-14-Omslag

Jobb er den beste medisin

En ny utgave av HMS-magasinet er på vei ut i posten. I dette nummeret kan du blant annet lese om mennesker som er blitt rammet av ulykker og sykdom, men som likevel er ute i jobb – mot alle odds.

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Roger Strengelsrud og Bent Arild Tangen driver sitt eget firma Maskindrift Øst AS. Dette er et noe uvanlig anleggsfirma, for begge karene har vært utsatt for alvorlige arbeidsulykker i tidligere jobber. Det var med nød og neppe at de overlevde. Men å sitte hjemme var ikke noe alternativ for noen av dem, derfor startet de egen bedrift. Og ingen oppdragsgivere har hittil klaget på arbeidet de to ildsjelene har utført. Les mer om Maskindrift Øst i dette nummeret av HMS-magasinet!

Falt rett i betongen

Asle Haaland falt 17 meter rett ned i betongen under byggingen av den nye hovedflyplassen på Gardermoen i 1998. Haaland kjempet seg tilbake til arbeidslivet etter mange og lange sykehusopphold – og startet sin egen bedriftshelsetjeneste. Han vet hva sikkerhet betyr.

Jobbhuset i Bodø driver arbeidsutprøving for unge mennesker med tunge psykiske lidelser. Hver unge kvinne og mann de klarer å tilbakeføre til arbeidslivet er en seier – både for den enkelte arbeidstaker og for Jobbhuset.

Les mer om enkeltskjebnene som tross alle odds har klart å kjempe seg tilbake til arbeidslivet i dette nummeret av HMS-magasinet!

Verdensmesterskap i HMS

Rune Andersen og Østfold Veiservice kom på pallen i Shells verdensmesterskap i HMS i Beijing i Kina. Les mer om Andersens vei fra Østfold til Beijing i HMS-magasinet.

Kriminelt gode på miljø

Reklamehuset Wera i Porsgrunn gjør krav på å være kriminelt gode på det de gjør – dette gjelder også miljøarbeidet. For eksempel har bedriften det første svanemerkede trykkeriet i Telemark. Les mer om Reklamehuset Wera i Porsgrunn i HMS-magasinet.

40 år uten sykefravær

Johnny Henriksen i Kongsvinger har arbeidet i entreprenørbedriften Ø. M. Fjeld AS i 40 år – nesten uten å ha vært borte fra jobben. Bare en betent akillessene satte ham ut av spill for åtte år siden.

Les mer om Johnny Henriksen og arbeidsgiveren hans som har meget gode HMS-resultater å vise til – til tross for at de opererer i en ulykkesutsatt bransje.

Tar vare på nomadene

Bedriften Weatherford på Forus utenfor Stavanger legger også stor vekt på sikkerhet. Som utstyrsleverandør til oljeindustrien har bedriften til enhver tid ”nomader” ute på installasjonene offshore, og utfordringen er å inkludere disse i bedriftens sikkerhetskultur.

Les mer om Weatherfords sikkerhetsarbeid i bladet!

Vernombudets hverdag

Espen Evjen er verneombud for mange arbeidskolleger som er langt eldre enn ham. Dette er en utfordring, sier Evjen, og spør om hvordan et ungt verneombud kan oppnå nødvendig respekt fra eldre og mer erfarne kolleger. Han tar gjerne imot synspunkter om dette fra bladets lesere!

Nytt verneutstyr

Du finner også interessant stoff om juss og arbeidsliv og nye arbeidsmiljøprodukter ved å lese dette nummeret av HMS-magasinet!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS