Lime-butikk-Oslo-sentrum

Regjeringen vil bekjempe arbeidslivskriminalitet

Statsministeren inviterte onsdag denne uka til et møte om virkemidler for å styrke innsatsen mot arbeidslivskriminalitet.

Publisert

Arbeidsmiljøkriminalitet: I forrige uke samarbeidet politiet, Skatteetaten, Nav, Tollvesenet, UDI og Næringsetaten i Oslo om å pågripe og varetektsfengsle en rekke personer tilknyttet dagligvarekjeden Lime.(Foto: Jan Tveita)

Blant de inviterte var partene i arbeidslivet, representert ved LO og NHO, flere av tilsyns- og kontrolletatene og berørte departement, melder Arbeids- og sosialdepartementet (ASD). Kriminalitet i arbeidslivet og sosial dumping er et økende og stadig mer alvorlig problem. Muligheten til å bygge kompetanse og kvalitet trues i ulike bransjer av kriminelle miljøer som har et helt annet syn på arbeidstakere, det å betale skatt og respekt for lover og regler. Seriøse bedrifter underbys og skyves ut av markedet, heter det i pressemeldingen.

Vil ha en motstrategi

Regjeringen vil sammen med partene i arbeidslivet lage en strategi for å bekjempe denne utviklingen. På møtet diskuterte deltakerne hvilke tiltak som er best egnet til å nå målene om et mer seriøst arbeidsliv og en mer kraftfull bekjempelse av kriminalitet i arbeidslivet.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS