Statnett1
Statnett1

Halverte antall skader på ett år

Tallet på fraværsskader for Statnett og underleverandører har gått kraftig ned. Antallet skader hittil i år er 17 mot 34 i samme periode i fjor.

Publisert

(Foto: Statnett)

– Vi er fornøyd med at vårt systematiske HMS-arbeid gir resultater, sier konsernsjef Auke Lont i Statnett i en pressemelding.

Statnett har økt investeringstakten betydelig i løpet av få år. I en periode da utbyggingstakten øker, har skadefrekvensen blitt kraftig redusert. Konsernsjefen kan legge fram tall som viser at skadefrekvensen er halvert. Denne frekvensen er antall skader pr. million arbeidstimer.

Målet er oljebransjen

– Dette viser at våre tiltak for å redusere uønskede HMS-hendelser har hatt en positiv effekt, og vi ser at det å jobbe aktivt med leverandørmarkedet er viktig. Vi er ikke i mål, men vi har god tro på at vi skal klare det, sier Lont, som i fjor lanserte målet om at Statnetts fraværsskadefrekvens skulle ned på oljebransjens nivå.

Kompetanseheving

For å få ned tallene har Statnett jobbet systematisk for å øke kompetansen, deriblant arrangert kurs i førstehjelp, elektrisk spenning og basis HMS for alle i Statnett. I tillegg er det blitt holdt kurs om byggherrerollen, anhukerkurs for de som jobber med helikopter og stilaskurs for de som jobber i høyden.

– Vi har satt HMS i et mye større perspektiv enn før ved at vi har integrert det bedre i tidligfasevurderinger og prosjektdesign, bedre kvalifiseringsgrunnlag når vi velger leverandører og tettere oppfølging, sier Lont.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS